Je li moguće?

Predsjedanje BiH Vijećem Europe krenulo bolje nego što se očekivalo

Vijesti / Flash | 24. 06. 2015. u 14:40 T.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Predsjedavanje Bosne i Hercegovine Vijećem Europe krenulo je veoma uspješno, bolje nego što se očekivalo'', izjavio je danas novinarima u Strasbourgu predsjedavajući Predsjedništva BiH Mladen Ivanić.

''Mislim da su se prijedlozi koje smo definirali pokazali veoma ozbiljno, a posebno se mnogo očekuje od međureligijskog dijaloga koji će biti održan u rujnu u Sarajevu'', rekao je.

Poznato je, kaže Ivanić, da je to jedan od preduvjeta za političku stabilnost BiH, ali i jedan od preduvjeta za stabilnost Europe.

''Očekujem da ćemo u rujnu u Sarajevu imati veliki broj gostiju i naša obaveza je da im zaključke pripremimo na maksimalno korektnoj razini'', naglasio je predsjedavajući.

Naveo je da je mišljenje njegovih brojnih poznanika u Vijeću Europe da predsjedavanje ide puno bolje nego što je itko očekivao, te su jučerašnje obraćanje ministra vanjskih poslova Igora Crnadka i njegovo današnje obraćanje u Parlamentarnoj skupštini Vijeća Europe bila veoma dobro prihvaćena kao realna, smirena, utemeljena, "svjesni problema koje imamo, ali i potrebe da dođemo do kompromisa".

Kopirati
Drag cursor here to close