Tužiteljstvo BiH

Predmet o napadu na Aleksandra Vučića i dalje aktivan

Vijesti / Flash | 29. 08. 2016. u 12:31 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tužiteljstvo Bosne i Hercegovine oglasilo se danas priopćenjem za javnost povodom, kako se navodi, nepotrebne politizacije u vezi s predmetom koji se odnosi na napad na premijera Srbije Aleksandra Vučića.

''Radi točnog i objektivnog informiranja javnosti, te zbog nepotrebne politizacije predmeta u medijima, želimo istaknuti da u Tužiteljstvu BiH postoje dva predmeta koji se odnose na napad na premijera Srbije Aleksandra Vučića'', navode iz ove institucije.

Istovremeno podsjećaju da je postupajući tužitelj Tužiteljstva BiH, nakon analiziranja prikupljenih i dostavljenih dokaza, donio je naredbu o obustavi istrage protiv dvije osobe, zbog nepostojanja dokaza da su navedeni počinili kazneno djelo. Ističu, nadalje, da u Tužiteljstvu BiH postoji aktivan drugi predmet koji se odnosi na napad na premijera Srbije, a na kojem se intenzivno radi.

Tužiteljstvo navodi da je u okviru navedenih aktivnosti, ispitan veliki broj svjedoka i pregledana velika količina dokaznih materijala i pregledani dostupni video-snimci, iz kojih se ne mogu pronaći dokazi da su osobe protiv kojih je istraga obustavljena, počinile kazneno djelo.

''Također, javnost treba znati i činjenicu da zbog nepostojanja dokaza, entitetsko pravosuđe u Republici Srpskoj, nije procesuiralo osumnjičene za pokušaj teškog ubojstva, poticanje, ugrožavanje sigurnosti i druga kaznena djela za koja su vodili istragu, a za koja su isključivo nadležni, nakon čega je dokumentacija iz predmeta dana 06.06.2016. godine, dostavljena Tužiteljstvu BiH '', stoji u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close