Sterilne rasprave

Preda liderima u BiH: Nema vremena za gubljenje

Vijesti / Flash | 16. 12. 2016. u 07:38 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Europski parlament zabrinut je zbog činjenice da reformske napore u BiH nastavljaju ometati etničke i političke podjele, izjavio je za "Avaz" izvjestitelj EP-a za BiH Cristian Dan Preda.

''Svi politički lideri moraju shvatiti da se ova država nikako ne smije vratiti u vremena zastoja kojima smo svjedočili. Izazovi s kojima se BiH suočava u smislu europskih integracija i općih reformi tako su veliki, da lideri moraju shvatiti da nema vremena za gubljenje na sterilne rasprave. Oni trebaju prestati tražiti prilike za kratkoročne političke dobitke i fokusirati se na dugoročni interes građana BiH, za koji su, uostalom, odgovorni'', poručio je Preda.

Podcrtao je da će građani od političara BiH tražiti što su uradili na smanjenju nezaposlenosti i korupcije, bez obzira na to jesu li se njihovi uvjeti života poboljšali.

Dodao je da je prošlotjedna posjeta europskog komesara za politiku susjedstva i proširenje Johannesa Hahna Sarajevu bila veoma važna, s obzirom na to da je Upitnik Europske komisije predat bh. vlastima bio važan korak za integraciju BiH u EU.

''Ali, to je bio samo početak, jer će Upitnik eventualno biti dopunjen nekim drugim pitanjima nakon evaluacije ekspertne misije na terenu. S obzirom na ulog, a to je kandidatski status, od najveće je važnosti da vlasti ovaj proces shvate ozbiljno te da se pruže kvalitetni i pravovremeni odgovori'', poručio je izvjestitelj EP-a za BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close