Potvrda

Poznati novi rezultati izbora u Srebrenici

Vijesti / Flash | 11. 10. 2016. u 13:05 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

 Prema posljednjim, preliminarnim, neslužbenim i nekompletnim rezultatima lokalnih izbora provedenih u Bosni i Hercegovini 2. listopada za načelnika Srebrenice Mladen Grujičić (Zajedno za Srebrenicu) ima ukupno 4.553 ili 63,82 posto, dok Ćamil Duraković, neovisni kandidat, ima 2.567 ili 35,98 posto, piše Fena.

Obrađeno je svih 27 biračkim mjesta, rezultati su objavljeni na službenoj stranici Središnjeg izbornog povjerenstva (SIP) Bosne i Hercegovine www.izbori.ba.

Od 7.300 obrađenih listića, vrijedećih je 7.134. Broj listića s redovnih biračkih mjesta je 6.278 ili 88 posto, dok je putem pošte 856 ili 12 posto glasačkih listića.

Član Predsjedništa BiH Mladen Ivanić je, upitan da komentira izjavu predsjednika SDA Bakira Izetbegovića da će ta stranka tražiti da se ponište izbori u Srebrenici, kazao da ne voli komentirati tuđe izjave, ali može govoriti o procesu.

''Tko gubi taj ima pravo da se ljuti i da pokuša ostvarii svoje ciljeve'', kazao je Ivanić na konferencijiza medije u Sarajevu.

Pozvao je sve institucije 'da u Srebrenici bude normalna situacija, mir, da ljudi normalno žive, da rade ...'

''Izjave koje dobivamo od novoizabranog načelnika, po svemu sudeći, upućuju na to da će on dati taj doprinos. Mislim da svi skupa moramo učiniti da se tu odnosi poprave, da budu dobri, jer tim ljudima tamo je živjeti zajedno i s jednim i s drugim načelnikom'', kazao je Ivanić.

Istaknuo je da on to uopće ne bi pretvarao u priču o nacionalnim pobjedama i porazima, nego činjenicu da se jedan načelnik promijenio s jednim drugim.

''Ali obveza i jednog i drugog je bila da brinu o svim stanovnicima Srebrenice. Mi ostali, iz ostalih institucija, svojim porukama treba da smirujemo situaciju, a ne da to stanje koristimo za vlastito promoviranje. Moj poziv je svima da se vratimo normalnom životu svuda u BiH, pa posebno u Srebrenici'', kazao je Ivanić, a prenosi Fena.

Kolegij SDA traži da se ponište izbori u Srebrenici, 'jer je grubo narušen integritet izbornog procesa upadom pripadnika MUPRS-a dana 4.10.2016.godine u zgradu Općine Srebrenica u kojoj je čuvan izborni materijal', priopćeno je jučer iz te stranke nakon sjednice stranačkog kolegija.

Kopirati
Drag cursor here to close