Davanje izjava

Poziv na saslušanje još jednom članu komisije za referendum

Vijesti / Flash | 05. 10. 2016. u 17:18 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Komisiji za provođenje referenduma o Danu Republike Srpske je rečeno da je još jedna njihov član dobio poziv Tužiteljstva BiH na saslušanje u svojstvu osumnjičenog u predmetu koji se vodi zbog kaznenog djela neizvršenje odluke Ustavnog suda BiH.

Iz Komisije nisu željeli da otkriju o kojme članu je riječ, a prethodno je objelodanjeno da je isti poziv dobio i Milan Petković, koji je također član ovog tijela.

Član Komisije Milan Petković rekao je danas ranije da će se kao legalista odazvati pozivu Tužiteljstva BiH na saslušanje, piše Srna.

Prema sadržaju poziva, Petković treba da se 10. listopada pojavi u Tužiteljstvu i da izjavu u ovom kaznenom predmetu.

"Pozvan sam da dam izjavu u predmetu koji vode protiv Milorada Dodika i ostalih zbog kaznenog djela neizvršenje odluke Ustavnog suda BiH. Pretpostavljam da sam pozvan kao član Komisije za provođenje referenduma o Danu Republike, iako to nigdje nije navedeno", rekao je Petković.

Ovaj banjalučki odvjetnik kaže da je simptomatično da je poziv upućen 10. ožujka, ili prije više od šest mjeseci.

"Pretpostavljam da je razlog greška u Tužiteljstvu. Pretpostavljam da su žurili u ovom predmetu, pa nisu vodili računa i o tim nekim osnovnim stvarima, kao što je datiranje jednog ovako ozbiljnog dopisa", naveo je Petković.

U vezi s pozivom, Petković je ocijenio da tu apsolutno ne može postojati nikakvo kazneno djelo, a pogotovo djelo neizvršenje sudske odluke, iako Tužiteljstvo ima pravo da kontrolira zakonitost i štiti zakone i ustav.

"Nadam se da će nakon provedene istrage donijeti pravilnu odluku, odnosno da ovdje sigurno ne postoje elementi kaznenog djela", poručio je Petković.

Kopirati
Drag cursor here to close