Nezapamćeni požari

Požari na području Trebinja stavljeni pod kontrolu

Vijesti / Flash | 25. 08. 2017. u 16:03 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Svi požari na području Trebinja stavljeni su pod kontrolu, potvrdio je koordinator tima za gašenje požara na području grada Miodrag Batinić.

Batinić kaže da je u poslijepodnevnim satima stavljen pod kontrolu požar u planinskom vijencu Bjelasica gdje je gasilo 14 vatrogasaca i pripadnika Civilne zaštite Hidroelektrana na Trebišnjici (HET) koji su išli pješke više od dva kilometra do požarišta, piše Srna.

Ovaj požar ponovo se aktivirao u četvrtak, a nadljudskim snagama ljudi na terenu spriječeno je njegovo širenje prema Trebinjskim brdima i tamošnjim selima.

Vatrogasci su veliku zahvalnost izrazili i mještaninu sela Žakovo Radoslavu Vukasoviću koji je nesebično pomagao prilikom gašenja požara.

"Uspjeli smo da ugasimo i požar koji je dva dana bio aktivan u području Zagora-Plana dola", kaže Batinić i dodaje da se ovo požarište i dalje čuva.

Trebinjski vatrogasci pripadnici Civilne zaštite HET-a, grada Trebinja, šumari i mještani već nekoliko mjeseci, ne štedeći se i često izloženi opasnostima, sa kratkim prekidima se bore sa nezapamćenim požarima.

Kopirati
Drag cursor here to close