Nepristupačan teren

Požar kod Trebinja - odjekuju eksplozije, angažiran i helikopter

Mještani trebinjskih sela Mosko i Jasen kažu da je i ranije na tom potezu bilo požara, ali da je ovaj najgori do sada.
Vijesti / Flash | 29. 07. 2020. u 13:48 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tijekom gašenja požara kod Trebinja, koji je izbio juče oko 13 sati i proširio se prema trebinjskim selima, danas se čulo oko 20 eksplozija, što otežava vatrogascima i mještanima borbu protiv plamena.

Mještani trebinjskih sela Mosko i Jasen kažu da je i ranije na tom potezu bilo požara, ali da je ovaj najgori do sada. Vatrogasac rekao je za "Nezavisne" da do sada nije imao kompliciraniji požar za gašenje, te da su te eksplozije od tromblona, metaka, bombi...

"To je bačeno naoružanje, jer se događalo da ljudi bacaju otpad, a u njemu i oružje pored puta, a radi se o magistralnom pravcu Trebinje- Bileća", rekao je on.

Zbog gustog dima promet na magistrali Trebinje - Bilećae odvija jednom trakom, uz kontrolu policije.

Naime, požar koji je juče izbio u trebinjskom naselju Banjevci još nije ugašen. Tijekom noći proširio se u pravcu sela Necvijeća i na brdo Kravica, u nepristupačan teren, istočno od Trebinja.

Vatrogasci iz Lastve, Moska, dio mještana, pripadnici Civilne zaštite i radnici Јavne ustanove "Ekologija i bezbjednost", uspjeli su protekle noći ugasiti dio požarne linije i spriječe širenje vatre prema kućama.

Uz požarnu liniju noć su provele i vatrogasne ekipe i pripadnici civilne zaštite iz Trebinja.

S obzirom na to da jak vjetar i težak teren sprečavaju prilaz ljudstvu i vatrogasnim vozilima, nije izvjesno kako će se stanje na terenu odvijati tijekom dana.

U Trebinje je već stigao helikopter Helikopterskog servisa Republike Srpske i direktor Republičke uprave Civilne zaštite, a iz Štaba za izvanredne situacije potvrđeno je da će helikopter gasiti vatru u kasnim popodnevnim satima.

Kopirati
Drag cursor here to close