Nema pomoći

Požar kod Konjica će zasigurno biti aktivan još danima

''Situacija je poprilično loša, požar se razvio na više krakova, pokušavamo ga staviti pod kontrolu ali vjetar i visoke temperature otežavaju nam posao'', kazao je.
Vijesti / Flash | 18. 07. 2022. u 18:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nema dobih vijesti s požara koji je zahvatio područje Konjica, a prema riječima gradonačelnika za Civilnu zaštitu i vatrogastvo Husein Hodžić požar će zasigurno biti aktivan još danima. Teren je miniran i nepristupačan za gašenje.

''Situacija je poprilično loša, požar se razvio na više krakova, pokušavamo ga staviti pod kontrolu ali vjetar i visoke temperature otežavaju nam posao'', kazao je Hodžić za Bljesak.info.

Požar na području Konjica aktivan je četvrti dan, a vatra nije ugašena iako su i jutros djelovala dva helikoptera Oružanih snaga BiH. Prema riječima Hodžića, do sada je zasigurno izgorjelo više od 60 posto hektara borove šume.

Podsjetimo, Hercegovinu je ovih dana pogodilo više požara. Trenutno su aktivna dva požara, kod Konjica i na Blidinju.

Iako je Vlada FBiH prošle godine najavljivala kupovinu dva air traktora i dva helikoptera, sve je izglednije da ćemo i ove požarne sezone ostati uskraćeni za pomoć iz zraka. Ambiciozno najavljena nabavka zapetljala se u administrativnim procedurama.

Kopirati
Drag cursor here to close