Kanaderi ugasili vatru

Požar kod Klisa pod nadzorom, ozlijeđen jedan vatrogasac

Vijesti / Flash | 09. 08. 2017. u 19:22 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vatrogasac, član Dobrovoljnog vatrogasnog društva Vranjic, ozlijeđen je u srijedu popodne na požarištu na području Klisa te je vozilom hitne pomoći prevezen na odjel za plućne bolesti splitskog KBC-a i stanje mu je stabilno, doznaje se u Županijskom vatrogasnom operativnom centru u Splitu.

Ozlijeđeni vatrogasac bio je angažiran na gašenju požara u području Majdana kod Klisa, a prema informacijama iz DVD-a Vranjic, trenutačno se osjeća dobro.

Iz Ministarstva obrane izvijestili su da su da je požar na kliškom području stavljen pod nadzor te da su na tom požarištu trenutno dva helikoptera koji natapaju prostor kako se vatra ne bi ponovno razbuktala.

I vranjički vatrogasci izvijestili su da su uspjeli spriječiti širenje tog požara u smjeru sela Mravinci, a također su zaustavili prodiranje vatrene stihije u smjeru izvorišta rijeke Jadro koje je na području općine Klis, javlja Hina.

Dodali su kako trenutačno nemaju informacija o materijalnim štetama koje je uzrokovao ovaj požar, ali su rekli kako zgarišta mjestimično izgledaju grozno. Ondje će, kažu, ostati dežurati tijekom noći.

Brza cesta Solin-Klis, koja je poslijepodne zbog požara bila zatvorena za promet u oba smjera, predvečer je otvorena za promet, izvijestili su iz Policijske uprave splitsko-dalmatinske.

Iz MORH-a u priopćenju ističu da su na drugom požarištu, Bisko kod Trilja, koncentrirane zračne snage s ukupno pet protupožarnih aviona i ulažu napore kako bi i taj požar prije mraka bio pod nadzorom vatrogasaca.

Kopirati
Drag cursor here to close