Istražuju uzrok

Požar autobusa kod Prozora: Nije se mogao aktivirati PP aparat

Vijesti / Flash | 23. 12. 2016. u 11:14 A.M./D.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vozač nije mogao aktivirati protupožarni aparat autobusa mostarske prijevozničke firme 'Autoprevoz-bus' koji je sinoć u potpunosti izgorio kod Prozora.

Inače, još uvijek se ne zna točan uzrok požara.

''Trenutno sam na terenu i pokušavamo otkriti zbog čega je došlo do požara, mislim da je do struje. Autobus je bio pod opterećenjem i na velikoj uzbrdici kada je došlo do požara, nije se mogao spasiti, ali srećom svi putnici su na vrijeme evakuirani'', rekao je za Bljesak.info Ahmedin Šabanagić direktor Autoprevoza.

Inače, autobus je imao registraciju i bio na servisu prije šest dana, a star je 20 godina, rekao je Šabanagić.

Jedan od putnika za Bljesak.info je rekao kako vozač nije mogao ''pronaći'' protupožarni aparat.

''Jedna od putnica je primijetila dim, te je autobus zaustavljen. Vozač je stao u namjeri da ugasi vatru, no u autobusu nije mogao naći protupožarni aparat'', rekao nam je ovaj putnik.

Iz dobrovoljnog vatrogasnonog društva Rama za Bljesak.info je rečeno kako nisu mogli ''spasiti'' autobus.

''Kada smo došli na intervenciju, autobus je bio sav u plamenu i nisu mogli ništa spasiti'', a na nvoinarsko pitanje je li vozač probao ugasiti požar, vatrogasci su nam rekli da i oni znaju ono što su putnici ispričali.

''Kako su nam putnici prenijeli, vozač nije mogao doći ili aktivirati protupožarni aparat'', rekli u nam vatrogasci.

Na svu sreću, pravovremenom rekacijom vozača i putnika, svi su na vrijeme evakuirani nitko nije ozlijeđen, a imovina putnika nije uništena.

Inače, u Zakonu o zaštiti od požara i vatrogastvu stoji da aparati na vozilima trebaju biti ugrađeni na nosačima u vozilima tako da budu lako dostupni i zaštićeni od utjecaja atmosfere ili drugih štetnih uticaja.

Broj, vrsta i veličina aparata za zaštitu vozila koja prevoze opasne materije određuju se prema propisima o prijevozu opasnih materija.

Autobusi za međunarodni prijevoz po zakonu trebaju imati dvije boce po šest litara, a za međugradski prijevoz trebaju imati jednu po šest litara.

Kopirati
Drag cursor here to close