Banja luka

Povratnicima uručeni ključevi kuća

Vijesti / Flash | 18. 07. 2017. u 12:11 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Banja Luci su danas korisnicima uručeni ključevi deset kuća, koje su izgrađene u okviru druge faze projekta OPEC.

''Kao što smo nedavno i najavili, završena je izgradnja prvih deset kuća u okviru druge faze Projekta OPEC, a uskoro nas očekuje i primopredaja preostalih 26 stambenih jedinica'', rekao je ministar za izbjeglice i raseljene Republike Srpske Davor Čordaš, povodom tehničkog prijema i uručenja ključeva završenih kuća u Banja Luci.

Čordaš je naglasio da je OPEC 2 posebno značajan zbog toga što je druga faza Projekta nastala kao rezultat ušteda koje je Ministarstvo za izbjeglice i raseljene Republike Srpske ostvarilo tijekom realizacije Projekta izgradnje stambenih jedinica OPEC u 2014. godini, kada je izgrađeno 170 kuća.

''Mogućnost da osiguramo krov nad glavom za ovih 36 obitelji, osigurali smo prije tri godine, kada smo tijekom provođenja javnih nabavki i implementaciji ovog projekta uštedili oko 500.000 eura, i to je ono što ovaj projekat čini jedinstvenim. Zadovoljstvo mi je što smo ovo uspjeli realizirati i što sada imamo priliku da kažemo da smo za sve ove obitelji riješili jedno od najvećih životnih pitanja, a to je stambeni prostor'', dodao je Čordaš, priopćeno je iz Ministarstva za izbjeglice i raseljena lica.

Savjetnica ministra Marija Rapo uručila je ključeve korisnicima Blažu Dujloviću i Anti Ganiću, koji su rekli da su zadovoljni izvođenjem radova, kao i kvalitetom materijala za izgradnju kuća.

U okviru druge faze Projekta OPEC predviđena je gradnja 36 stambenih jedinica po sistemu ''ključ u ruke'', a nakon deset kuća koje su predane na korištenje u Banja Luci, uskoro će biti završene četiri u Gradišci, po tri u Doboju, Kotor Varoši i Foči, po dvije u Derventi, Kalinoviku, Prijedoru i Šipovu, te po jedna u Brodu, Bratuncu, Novom Gradu, Pelagićevu i Trebinju.

Kopirati
Drag cursor here to close