Korisne informacije

Povodom potresa u Stocu održan sastanak Gospodarske i Inženjerske komore BiH

Iskustvo nakon zemljotresa i dobre prakse iz Zagreba podijelio je sa prisutnima prof.dr. Josip Atalić.
Vijesti / Flash | 06. 05. 2022. u 09:48 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U prostorijama Gospodarske komore Federacije Bosne i Hercegovine i Zoom platforme, 5. svibnja 2022. godine, održan sastanak Inženjerske komore Federacije Bosne i Hercegovine sa predstavnicima Federalne uprave civilne zaštite i prof. dr. Josipom Atalićem koordinatorom pri Hrvatskom centru za potresno inženjerstvo.

Sastanak je organiziran povodom zemljotresa u Stocu, u cilju uspostavljanja suradnje i uvezivanja institucija, sagledavanje štete na terenu, uključivanje struke i preuzimanja daljih koraka. Predsjednica Inženjerske komore Federacije Bosne i Hercegovine, prof.dr. Sanela Klarić je otvorila sastanak i poželjela dobrodošlicu prisutnim sudionicima, sa nadom da će informacije koje dobiju tijekom sastanka biti u koristi pogotovo u vremenu kada se sa izazovima susrećemo svakodnevno.

Iskustvo nakon zemljotresa i dobre prakse iz Zagreba podijelio je sa prisutnima prof.dr. Josip Atalić, koji će pružiti svu neophodnu pomoć radnoj grupi tokom izlaska na teren.

''Zahvaljujemo se prof.dr. Josipu Ataliću, prof.dr. Naidi Ademović i prof.dr. Merimi Šahinagić koji su se pridružili sastanku u cilju što bržeg djelovanja na terenu povodom zemljotresa koji je zadesio Stolac, i koji će uz Inženjersku komoru Federacije Bosne i Hercegovine biti od pomoći Federalnoj upravi civilne zaštite. Tijekom sastanka je dogovoren zajednički plan djelovanja i početak prvih aktivnosti na terenu'', navodi Edvin Škaljo, potpredsjednik Inženjerske komore Federacije Bosne i Hercegovine.

U narednom periodu Inženjerska komora Federacije Bosne i Hercegovine će potpisati Memorandum o suradnji sa Federalnom upravom civilne zaštite sa ciljem pružanja stručne pomoći kako u slučaju  zemljotresa tako i u cilju prevencije mogućih prirodnih i drugih nesreća na području Federacije BiH .

''Povezivanje FUCZ i Inženjerske komore Federacije Bosne i Hercegovine izuzetno je važno jer će nas razmjena znanja, iskustva, proces učenja i rada dovesti do zajedničkog cilja'', navodi Enes Memić, direktor FUCZ.

Kopirati
Drag cursor here to close