Terenski ured Jug

Povjerenstvo za sigurnost u Čapljini: Omogućiti građanima nesmetan prelazak granice

Vijesti / Flash | 12. 07. 2016. u 16:36 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Članovi Zajedničkog povjerenstva za obranu i sigurnost Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine u utorak su boravili u radnom posjetu Terenskom uredu Jug Čapljina Granične policije BiH, gdje su ih primili direktor Granične policije BiH Zoran Galić, zamjenik direktora Zijad Srabović, pomoćnik direktora za organizaciju i operacije Slobodan Krstić i načelnik Terenskog ureda Jug Čapljina Robert Perić.

Tijekom sastanka rukovodstvo GPBiH upoznalo je članove Zajedničkog povjerenstva za obranu i sigurnost o organizaciji, funkcioniranju agencije, rezultatima u dosadašnjem radu i aktivnostima koje provodi Granična policija BiH u borbi protiv svih oblika prekograničnog kriminala i suzbijanju ilegalnih migracija.

Direktor Galić je ovom prilikom kao problem istaknuo kadrovsku nepopunjenost, ali i da se poduzimaju svi raspoloživi ljudski i materijalni resursi kako bi se, s obzirom na povećanu frekvenciju putnika i prijevoznih sredstava tijekom turističke sezone, smanjilo vrijeme zadržavanja i omogućio nesmetani prelazak državne granice, priopćeno je iz Granične policije BiH.

''Granična policija BiH tijekom turističke sezone nastoji učiniti granicu dovoljno fleksibilnom za brži protok ljudi i roba, ali isto tako treba imati u vidu pridržavanje uspostavljenih mehanizama rada koji će spriječiti nezakonite migracije, trgovinu drogama, nedozvoljenu trgovinu visokotarifnim robama i sve ostale vidove nezakonitog ponašanja'', kazao je Galić.

Dodao je da građani trebaju znati i da učinkovit rad policijskih službenika na frekventnim graničnim prijelazima opterećuju neogovarajuća infrastruktura na pojedinim graničnim prijelazima, slaba propusna moć zbog nepostojanja više ulaznih ili izlaznih traka često uvjetovanih konfiguracijom graničnog područja.

Razgovarano je i o nabavci nove opreme i sredstava potrebnih za povećanje efikasnosti agencije, aktivnostima Terenskog ureda Jug Čapljina te o stanju na graničnim prijelazima u zoni odgovornosti ovog ureda.

Predsjedavajući Zajedničkog povjerenstva za obranu i sigurnost Parlamentarne skupštine BiH Sifet Podžić zahvalio je na srdačnoj dobrodošlici i istaknuo da Zajedničko povjerenstvo prati rad GPBiH te da ima svaki vid podrške u razvoju uopće kako bi bila još efikasnija za dobrobit građana.

''Poštujemo dosadašnje rezultate ove policijske agencije i uvjereni smo da će menadžment i službenici GPBiH učiniti dodatne napore da nastave sa uspješnim radom i rezultatima koji su prepoznati u regiji i šire'', kazao je Podžić.

Izaslanstvo Zajedničkog povjerenstva za obranu i sigurnost Parlamentarne skupštine BiH, uz predsjedavajućeg Podžića, činili su članovi Šemsudin Mehmedović, Boško Šiljegović, Ljiljana Miličević i Željko Grubešić. Nakon sastanka posjetili su Međunarodni granični prijelaz Doljani, navodi se u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close