Završili posao

Povjerenstvo donijelo pisani zaključak o Sebijinoj diplomi

Iz Tužiteljstva KS ne žele davati informacije o postupanju u ovom predmetu, a sama Sebija Izetbegović ne odgovara na pozive.
Vijesti / Flash | 23. 02. 2023. u 15:07 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Povjerenstvo Senata Univerziteta u Sarajevu na sjednici održanoj u četvrtak u Rektoratu Univerziteta u Sarajevu završilo je posao u vezi sa utvrđivanjem činjenica u vezi sa validnošću diplome postdiplomskih studija Sebije Izetbegović, a o detaljima će, poručuju javnost pisanim putem izvijestiti.

"Povjerenstvo je danas završilo svoj rad, donijelo je pismeni zaključak o čemu ćete biti informirani, a svi materijali će biti dostavljeni rektoru na dalje postupanje", rekao je za N1 predsjednik komisije, dekan stomatološkog fakulteta Muhamed Ajanović.

Na povjerenstvu su dvije mogućnosti, da otkloni sumnju u diplomu postdiplomskih studija Sebije Izetbegović, ili da Senatu UNSA predloži poništavanje, ukoliko utvrdi da postoje neregularnosti.

Na pitanje hoće li biti zakazana sjednica Senata, Ajanović kratko odgovara: "Ja ne znam kako i šta će rektor odlučiti, što se tiče povjerenstva mi smo završili".

Juče se pojavila informacija da je Tužiteljstvo KS zatražilo da Sebija Izetbegović preda index sa Sveučilišta u Zagrebu.

"Oni su tražili od nje index, nije dužna da ga posjeduje, ona ima index i predočit će ga i u tom indeksu potpisi profesora sa hrvatskog fakulteta, njih desetak, koji sada tvrde da nema dokumentacije, a potpisali se u indeks", rekao je Bakir Izetbegović, suprug Sebije Izetbegović i predsjednik SDA.

Iz Tužiteljstva KS ne žele davati informacije o postupanju u ovom predmetu, a sama Sebija Izetbegović ne odgovara na pozive.

Kopirati
Drag cursor here to close