Zločin nad stanovništvom

Potvrđena optužnica u predmetu Mile Pažin i drugi za ratni zločin u Stocu

Vijesti / Flash | 01. 10. 2015. u 12:27 T.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sud Bosne i Hercegovine potvrdio je 14. rujna optužnicu po kojoj se optuženi Mile Pažin, Mirko Raguž, Ivica Marković i Vide Krešić terete za počinjenje kaznenog djela ratni zločin protiv civilnog stanovništva.

U optužnici se, između ostalog, navodi da su od 13. srpnja 1993. godine ili približno tog datuma do 02. kolovoza 1993. godine ili približno tog datuma, za vrijeme rata u Bosni i Hercegovini i oružanog sukoba između Armije RBiH i Hrvatskog vijeća obrane (HVO), na području opštine Stolac, optuženi Mile Pažin, Mirko Raguž, Ivica Marković i Vide Krešić, u svojstvu pripadnika HVO-a, zajedno s njima poznatim pripadnicima HVO-a na širem području općine Stolac nezakonito lišili slobode više civila bošnjačke nacionalnosti, te ih držali zatvorene u nehumanim uvjetima, pri čemu su bili izloženi teškom fizičkom i psihičkom maltretiranju i različitim oblicima nečovječnog postupanja.

Sud je 21. rujna ove godine donio rješenje kojim se postupak u odnosu na optuženog Mirka Raguža obustavlja zbog smrti optuženog, pruopćeno je danas iz Suda BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close