Ivina plaća

Potvrđena optužnica protiv Marine Pendeš

Vijesti / Flash | 25. 08. 2015. u 07:40 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sud BiH potvrdio je optužnicu protiv Marine Pendeš, ministrice obrane BiH, koja se tereti za nesavjestan rad u službi i krivotvorenje službene isprave u vrijeme dok je obavljala dužnost zamjenika ministra obrane BiH, potvrđeno nam je u Tužiteljstvu BiH.

Ministrica Pendeš optužena je da je za vrijeme obnašanja dužnosti zamjenika ministra omogućila isplatu plaća i naknada savjetniku u njezinom kabinetu Ivi Miri Joviću iako nije bio prisutan na radnom mjestu.

Pendeš je, kako stoji u optužnom aktu, izdala naloge tajnici o vođenju navodnog prisustva Jovića na poslu: provjerama je utvrđeno da on nije redovno dolazio, a ostvarivao je pravo na plaće i naknade. Na taj način BiH je oštećena za oko 17.000 KM, koliko je Joviću isplaćeno na ime angažmana u svojstvu savjetnika, objavljeno je iz Tužiteljstva BiH, koje će navode optužbe dokazivati pozivanjem osam svjedoka i stručnih vještaka.

Iako je Tužiteljstvo ovu optužnicu podiglo još prošlog mjeseca, odvjetnik optužene Josip Muselimović je, kako kaže, još nije zaprimio.

''Iako sam očekivao da ću dobiti optužnicu, to se još nije dogodilo, tako da još ne znam ni sve detalje'', rekao je Muselimović Oslobođenju.

Prvobitno podignuta optužnica je, kako je potvrđeno Oslobođenju u Sudu BiH, vraćena Tužiteljstvu BiH na uređenje. Nakon što je preuređena, ona je ponovo upućena Sudu i to 18. kolovoza ove godine.

''Upitani u kojem je dijelu optužnica preuređena, u Tužiteljstvu su kazali kako ništa suštinski nije mijenjano, te da su u pitanju bili tehnički detalji'', piše Oslobođenje.

Kopirati
Drag cursor here to close