Kaznena djela

Potvrđena optužnica protiv Lipovače i ostalih

Vijesti / Flash | 14. 01. 2016. u 19:51 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Županijski sud u Bihaću u cijelosti je potvrdio optužnicu koju je Tužiteljstvo Unsko-sanske županije (USŽ) podiglo protiv bivšeg načelnika općine Bihać Hamdije Lipovače, te Alena Gluhalića, Amira Delića, Aide Džambegović, Senke Zolić i Seada Dupanovića, zbog više kaznenih djela.

Mediji prenose da je pomenuta grupa optužena za produženo kazneno djelo 'Zloupotreba položaja ili ovlaštenja', te kaznenih djela 'Krivotvorenje službene isprave', 'Obmana pri dobivanju kredita ili drugih pogodnosti' i 'Nesavjestan rad u službi'.

Optuženima Lipovači, Gluhaliću i Deliću stavlja se na teret da su prilikom izvođenja radova na sportsko-rekreativnom centru 'Stens' u Bihaću u vremenskom periodu od rujna 2006. do listopada 2009. godine iskorištavali službene položaje i to prvooptuženi kao načelnik Bihaća i zastupnik investitora, drugooptuženi kao direktor 'Agra' Bihać – izvođač radova i trećeoptuženi kao nadzorni organ.

Oni su, prema navodima optužnice, unosili neistinite podatke u građevinske knjige i uvećavali vrijednost izvedenih radova na centru 'Stens', na štetu općine Bihać i tako su pribavili korist 'Agri' u ukupnom iznosu od 516.543 KM. Sud je optužnicu potvrdio 11. siječnja, prenosi Srna.

Kopirati
Drag cursor here to close