nesavjestan rad

Potvrđena optužnica protiv bivšeg direktora tuzlanske službe za zapošljavanje

Vijesti / Flash | 13. 01. 2016. u 15:35 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Općinski sud u Tuzli potvrdio je optužnicu Tužiteljstva Tuzlanske županije protiv bivšeg direktora županijske službe za zapošljavanje Šemse Berbića (60) iz Tuzle zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo nesavjesnog rada u službi, priopćeno je iz tog tužiteljstva.

Optužnicom se Berbić tereti da je, dok je obavljao funkciju direktora u Službi od 2006. do 2013. godine, postupio suprotno odredbama Zakona o proračunima u FBiH, odredbama Računovodstvenih politika za federalne proračunske korisnike i trezor i Uputstvima federalnog ministra financija o izvršenju proračuna.

Postoji osnovana sumnja da je Berbić propustio ili nije naložio zaposlenima u Službi da poduzmu sve potrebne pravne radnje u cilju naplate spornih potraživanja koje je Služba imala u odnosu na svoje korisnike.

Na taj način, u većem broju slučajeva nije izvršen povrat sredstava Službi od korisnika usluga koji su stekli pravo i stupili u penziju i osoba koje su stupile u radni odnos, a i dalje su koristili novčane naknade za nezaposlene.

Radi nesavjesnog postupanja u službi nastupila je zastara takvih potraživanja i time prouzrokovana šteta za izvanproračunski fond Službe u iznosu od oko 124.000 KM.

U optužnici je nadležnom sudu predloženo da se Berbiću izrekne i mjera zabrane obavljanja dužnosti rukovoditelja u organima uprave, stručnim službama i javnim ustanovama.

Kopirati
Drag cursor here to close