Ratni zločin

Potvrđena drugostupanjska presuda Iliji Juriću

Vijesti / Flash | 01. 06. 2017. u 12:36 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Trećesetupanjsko vijeće Odjela I za ratne zločine Apelacijskog odjela Suda Bosne i Hercegovine otpremilo je 24. svibnja trećestupanjsku presudu od 21. ožujka kojom je odbijena kao neosnovana žalba branitelja optuženog Ilije Jurića te je drugostupanjska presuda Suda BiH od 26. rujna 2016. godine potvrđena.

Presudom drugostupanjskog vijeća Suda Bosne i Hercegovine od 26. rujna 2016. godine, optuženi Ilija Jurić oglašen je krivim da je, radnjama opisanim u osuđujućem dijelu izreke presude, počinio kazneno djelo ratni zločin protiv civilnog stanovništva i osuđen na kaznu zatvora u trajanju od šest godina.

Istom presudom, optuženi Jurić oslobođen je optužbe da bi, radnjama opisanim u oslobađajućem dijelu izreke presude, počinio kazneno djelo ratni zločin protiv civilnog stanovništva.

Protiv navedene presude žalbu je blagovremeno izjavio branitelj optuženog Ilije Jurića i to zbog pogrešno i nepotpuno utvrđenog činjeničnog stanja, povrede kaznenog zakona, kao i bitne povrede odredaba kaznenog postupka, s prijedlogom da trećestupanjsko vijeće žalbu usvoji, te drugostupanjsku presudu ukine i predmet vrati na ponovni postupak i odluku ili da se optuženi oslobodi od optužbe donošenjem oslobađajuće presude.

Tužiteljstvo BiH nije dostavilo odgovor na žalbu branitelja optuženog.

Dana, 21. ožujka održana je sjednica trećestupanjskog vijeća Apelacijskog odjeljenja, a u nastavku je branitelj optuženog izjavio da u cijelosti ostaje kod pismeno podnesene žalbe, te u tom smislu dao kratak osvrt na istu. S druge strane, Tužiteljstvo je dalo usmeni odgovor na izjavljenu žalbu zaključujući da su tvrdnje obrane neosnovane.

Nakon što je ispitalo pobijanu presudu u granicama istaknutih žalbenih razloga i navoda, trećestupanjsko vijeće donijelo je navedenu odluku, priopćeno je iz Suda BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close