Utapanje u rijeci

Potvrđen prvi nalaz obdukcije tijela Davida Dragičevića

Neslužbeno, toksikološki nalaz je pokazao prisustvo LSD, canabisa i alkohola u iznosu od 1,3 grama po kilogramu.
Vijesti / Flash | 29. 03. 2018. u 11:45 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministarstvo unutarnjih poslova Republike Srpske (MUPRS) dostavilo je danas Okružnom javnom tužiteljstvu Banja Luka izvještaj o smrti Davida Dragičevića iz Banja Luke.

Uz izvještaj su dostavljeni i svi dokazi koji su prikupljeni u tijeku rasvjetljavanja okolnosti smrti, potvrđeno je iz ovog tužiteljstva.

''Postupajući tužitelj je i prije dostavljanja predmetnog izvještaja zajedno s policijskim službenicima MUPRS-a, poduzimao mjere i radnje u cilju utvrđivanja svih činjenica i okolnosti smrti Davida Dragičevića'', navodi se u priopćenju.

Nakon što su zaprimili izvještaj policije, Okružno javno tužiteljstvo će i dalje raditi na utvrđivanju svih relevantnih činjenica koje se odnose na smrt ovog mladića.

Potom će, dodaju, biti donešena tužiteljska odluka.

Neslužbeno, toksikološki nalaz je pokazao prisustvo LSD, canabisa i alkohola u iznosu od 1,3 grama po kilogramu.Ćulum: Potvrđen prvi nalaz obdukcije tijela Davida Dragičevića

Direktor policije RS Darko Ćulum najavio je danas da će drugi obdukcijski nalaz tijela Davida Dragičevića biti dostavljen njegovoj obitelji, ali da su, kako je rekao, neslužbeno, potvrđeni navodi iz prvog nalaza vještaka.


Tvrdi i kako pripadnici FBI, sa kojima se jučer sastalo rukovodstvo MUPRS-a, smatraju da je policija RS "uradila sve što je u njenoj moći" kada je u pitanju ovaj slučaj.

Nekoliko stotina građana Banje Luke tri dana se okupljalo na gradskom trgu dajući podršku roditeljima Davida Dragičevića, koji traže istinu o smrti tog 21-godišnjeg mladića, čije beživotno tijelo je 24. ožujka izvučeno iz ušća Crkvine u Vrbas.

Po ranijoj obdukciji utapanje je uzrok smrti Dragičevića, a roditelji traže da se utvrdi što se događalo prije toga.

U Zavodu za sudsku medicinu Republike Srpske jučer je, na zahtjev roditelja, izvršena ponovna obdukcija, koju je obavio specijalista sudske medicine, prof. dr Ivica Milosavljević, koji je iz Beograda došao na poziv Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite RS-a.

Iz MUPRS-a su jučer također priopćili da su pripadnici FBI-a izrazili zainteresiranost za navedeni slučaj, te ponudili da na osnovu iskustva stečenog u sličnim predmetima pruže pomoć u vidu konzultacija.

Kopirati
Drag cursor here to close