Mjere opreza

Potrebno je žurno sanirati savski nasip u Orašju

Vijesti / Flash | 20. 01. 2015. u 11:47 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Direktor fonda za pomoć nastradalim područjima od prirodne nesreće na teritoriju Federacije BiH Jasmin Jaganjac u ponedjeljak je s predsjednikom Vlade Županije posavske Marijanom Oršolićem razgovarao o rekonstrukciji savskog nasipa.

''Do sada su bili problemi na dvije točke. Prva točka Tursinovac-od šamačkog mosta do sela Grebnica od 3-3,5km dužine i druga točka benzinska crpka Pauk-selo Domaljevac cca100m.

Ove dvije točke se pod hitno moraju rekonstruirati ukoliko mislimo dočekati vodostaj Save koji raste iz dana u dan'', kazao je predsjednik župnijske Vlade Marijan Oršolić.

Dodao je da ukoliko se ne riješi rekonstrukcija savskog nasipa na kritičnim mjestima, uzaludne su sve mjere koje se poduzimaju na obnovi kuća i infrastrukture stradalih u prošlogodišnjim svibanjskim poplavama.

Tijekom sastanka bilo je riječi i o svibanjskim poplavama i tvrtki iz Lukavca koju je angažirala Agencija za vodno područje rijeke Save na zaštiti od poplava u Posavini, a koja nije obavila ovaj posao.

Civilna zaštita je stoga morala angažirati druge tvrtke i s njima ući u posao gdje se praktično zadužila za oko milijun maraka za vreće, pijesak i alat za pravljenje zečijeg nasipa i zaštitu od plavnog vala rijeke Save.

Vlada Županije posavske uputila je zahtjev Fondu da se očituje kao i Vladi Federacije da se osigura iznos od milijun maraka i pronađu buduća adekvatnija rješenja.

Kopirati
Drag cursor here to close