Misteriozna ruta

Potraga za zrakoplovom: Tražimo iglu, a ne znamo ni gdje je plast sijena

Vijesti / Flash | 25. 03. 2014. u 13:04 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Potraga za olupinom zrakoplova na letu Malaysia Airlinesa 370 u južnom Indijskom oceanu neće biti nastavljena najmanje 24 sata, objavile su australske vlasti.

Orkanski vjetrovi, veliki valovi, obilna kiša i niska naoblaka nastavak potrage čine opasnim, a zadaća pred višenacionalnom skupinom za potragu golema je: potrebno je pretražiti desetke tisuća četvornih kilometara jednog od najizoliranijih područja na planetu.

Ne tražimo iglu u plastu sijena, kazao je zamjenik zapovjednika australske vojske Mark Binskin. Jer još nismo definirali gdje je plast.

U međuvremenu su u Pekingu stotine članova obitelji nestalih putnika prosvjedovale ispred malezijskog veleposlanstva izražavajući bijes i frustracije. Tvrde da im malezijska vlada ne govori istinu o tome što se dogodilo zrakoplovu.

Malezijski premijer Najib Razak objavio je jučer obiteljima putnika nestalog zrakoplova da je Boeing 777 svoje putovanje završio u južnom dijelu Indijskog oceana, tisuće milja daleko od rute kojom je trebao letjeti. Članovi obitelji žele dokaze da su tvrdnje malezijskih vlasti istinite.

Zrakoplov na letu MH370 malezijske aviokompanije izgubio se s radara 8. ožujka, manje od sat vremena nakon polijetanja iz Kuala Lumpura za Peking s 227 putnika i 12 članova posade, među kojima je više od 150 Kineza, i misteriozno nestao i od tada su za njim intenzivno tragale ekipe čak 26 zemalja, prenosi Hina.

Prema prvim informacijama, zrakoplov je naglo skrenuo s rute te je postojala sumnja da je namjerno skrenut sa zadanog kursa. CNN je u nedjelju izvijestio da se zrakoplov s 35.000 stopa (10.600 metara) naglo spustio na 12.000 stopa (3.650 metara), što bi značilo da su piloti reagirali na izvanrednu situaciju. Međutim poziv za pomoć nije upućen, a sudbina zrakoplova više od dva tjedna predstavlja pravu zagonetku.

Kopirati
Drag cursor here to close