Vran planina

Potraga za nestalim planinarom se nastavlja, očekuje se i helikopter

Vijesti / Flash | 05. 02. 2016. u 08:32 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Više od 100 osoba danas će sudjelovati u potrazi za planinarom koji je u srijedu nestao na Vran planini, a moguće je da se tijekom dana u potragu uključi i helikopter Oružanih snaga BiH'', izjavio je Zdenko Marić, predsjednik Saveza gorskih službi spašavanja u BiH.

''Snježno se nevrijeme danas smirilo i vjerujemo kako će, kada to vremenski uvjeti dopuste, poletjeti i helikopter iz Rajlovca'', dodao je Marić.

Nove ekipe HGSS-a stigle su na Blidinje i potraga se nastavlja. Danas se ocekuje mnogo veci broj ljudi u potrazi nego...

Posted by HGSS - Hercegovačka Gorska Služba Spašavanja on 5. veljača 2016

U potragu za planinarom Davidom Majićem (24) iz Tomislavgrada, koji je nestao na Vran planini 3. veljače, nastavljenoj jutros u 8.00 sati, uključili su se i pripadnici Federalne uprave Civilne zaštite (FUCZ).

Naime, FUCZ je danas uputila na područje planine Vran pripadnike timova obučene za pretrage, pse za pretragu terena s vodičima i robotizirane letjelice (dronovi) sa posadom.

Na traženje Civilne zaštite Županije 10 (Livno) i Službe za civilnu zaštitu općine Livno, zbog velike površine terena i snježnog pokrivača, budući da se radi o spašavanju ljudskog života, FUCZ je uputila zahtjev Ministarstvu sigurnosti BiH za angažiranje pripadnika i helikoptera Oružanih snaga BiH.

Kako bi se ubrzala potraga za nestalom osobom, FUCZ je tražila i angažman Specijalne jedinice FUP-a (Alpinistička jedinica), koji je odobren pa je Specijalna jedinice FUP-a, zajedno s pripadnicima FUCZ, jutros krenula u potragu za nestalim planinarom.

U potragu, po jako lošim vremenskim uvjetima sa snijegom i vijavicom, u četvrtak je bilo uključeno oko 80 spasilaca i pripadnika gorskih službi spašavanja iz BiH i Hrvatske, lovci te dobrovoljci iz okolnih mjesta.

Kopirati
Drag cursor here to close