novi projekti

Potpredsjednik Federacije planira pomoći mladima u BiH

Vijesti / Flash | 29. 12. 2015. u 10:21 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Potpredsjednik Federacije BiH Milan Dunović u narednoj godini planira realizirati nove projekte iz oblasti obrazovanja, a fokusirat će se da pomogne pri rješavanju pitanja mladih u BiH i Federaciji.

''Prioritet će biti i realizacija projekata koji će na kraju rezultirati novim radnim mjestima, te ću pristupiti rješavanju problema koje imaju povratnici u Federaciji BiH'', rekao je Dunović u intervjuu za Fenu.

U 2016. godini nastavit će realizaciju projekata koji su se pokazali zaista odličnim u ovoj godini.

''Svaki projekt je značajan ukoliko možete pomoći onima kojima je pomoć neophodna. Nastavili smo neke dobre projekte koje je realizirao prethodni sastav Kabineta, tako da smo organizirali dolazak u Sarajevo djece ovaj put iz Srebrenice. Omogućen im je obilazak Zemaljskog muzeja i grada Sarajeva. Najveća vam je nagrada kada vidite osmijeh na licu te djece, to je najvažnije. Odmah znate da je projekta bio uspješan'', izjavio je Dunović.

Odličnim projektom ocijenio je ovogodišnji projekt Udruženja Skakavac pod nazivom 'Mala škola pčelarstva', za djecu s posebnim potrebama.

'' Nedavno smo posjetili i Maglaj, gdje smo, na osnovu procjene predstavnika triju osnovnih škola, najugroženijim učenicima uručili donacije. Nadamo se da smo im na ovaj način mogli olakšati svakodnevnu egzistenciju. Međutim, smatram da se ovom i sličnim problemima trebamo svi posvetiti da bismo sistemski riješili probleme, jer jednokratna pomoć nije konačno rješenje za ove ljude'', mišljenja je Dunović.

Kabinet potpredsjednika Federacije BiH u ovoj godini uspostavio je suradnju i s udruženjima, među kojima su 'Dajte nam šansu', 'Duga', 'Žene Grahova' i 'Lotos'.

Financijski je podržao formiranje javne kuhinje 'Dobrotvor', SPKD 'Prosvjeta' Sarajevo, Srpsku pravoslavnu crkvu, te uručio 37 donacija socijalno ugroženim kategorijama.

Također, njegov rad od početka mandata obilježilo je pokretanje četiriju apelacija u Ustavnom sudu FBiH.

''Uputio sam i Inicijativu za donošenje amandmana na Ustav Federacije BiH u oba doma, s obzirom na problem koji godinama datira u Parlamentu kada je u pitanju popunjavanje Kluba Srba u Domu naroda Parlamenta FBiH, a aktualiziran je proteklih dan'', istakao je Dunović.

U intervjuu za Fenu poručio je da će u narednoj godini nastaviti pratiti rad Vlade Federacije BiH u donošenju svih zakona da bi zaštitio interese svih građana Federacije i BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close