Škripari

Potpora u Širokom: ''Zapališ baklju policija se diže, a za zlatnu mladež istina se briše''

Vijesti / Flash | 22. 11. 2016. u 13:59 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Zapališ baklju policija se diže, a za zlatnu mladež istina se briše'', natpis je transparenta kojim su navijači nogometnog kluba Široki, Škripari, podržali pretučenog mladića M.S.

Na utakmici koja se održala proteklog vikenda u Širokom Brijegu, između Širokog i Čelika, Škripari su na ovaj način dali potporu obitelji u slučaju koji se proteklih tjedana 'provlači' kroz medije, a za koji odgovorni još ne daju nikakve konkretne informacije.

Naime, dječak M.S. (17) , prije više od mjesec dana, pronađen je s teškim ozljedama glave na igralištu u Širokom Brijegu zbog čega je danima ležao u Sveučilišnoj kliničkoj bolnici Mostar iz koje je za Bljesak.info ranije šturo rečeno kako su ''mladiću M.S. ( 1999.) koji je primljen na Kliniku za kirurške bolesti SKB Mostar 9. listopada ustanovljene teške tjelesne ozljede''.

Informacije smo tad tražili i u Ministarstva unutarnjih poslova Županije Zapadnohercegovačke koji su nam odgovorili kako se ''do okončanja kriminalističkog istraživanja ne mogu izjašnjavati je li isti tjelesne ozljede zadobio nesretnim slučajem ili je 'premlaćen', kao što to vi tvrdite''.

Cijeli slučaj obavijen je velom tajne, a javnost je počela sumnjati u zataškavanje ovog događaja te da se radi o utjecaju nekih moćnika na policiju i pravosuđe. No, i policija i tužiteljstvo navode kako još ništa nije gotovo.

''Kriminalističko istraživanje predmetnog događaja nije završeno. Policijski službenici provode kriminalističko istraživanje u cilju utvrđivanja svih okolnosti pod kojima je maloljetnik s područja Širokog Brijega u noći s 8. na 9. listopada zadobio tjelesne ozljede'', navodi se ranije u odgovoru županijskog MUP-a za Bljesak.info, a slično nam je odgovorilo i županijsko tužiteljstvo.

''Istraga u ovom predmetu nije okončana jer se poduzimaju i druge istražne radnje u cilju rasvjetljivanjai dokumentiranja navedenog djela'', rečeno nam je iz Županijskog Tužiteljstva ZHŽ-a.

Navode kako je postupajući dežurni tužitelj je od strane PU Široki Brijeg u večeri s 8. na 9. listopada 2016. u 3:10 sati obaviješten o događaju u kojem je maloljetni M.S. iz Širokog Brijega zadobio tjelesne ozljede u predjelu glave radi čega je prebačen na CUM Kliničke bolnice Mostar radi pružanja liječničke pomoći.

''Nakon toga je dežurni tužitelj naložio koje istražne radnje je potrebno odmah poduzeti, odnosno da se odmah izvrši očevid i da se o istome sačini zapisnik da se sačini fotodokumentacija lica mjesta te da se saslušaju svjedoci koji bilo što znaju o navedenom događaju'', navodi se u odgovoru Borislava Čuljka, zamjenika glavnog tužitelja.

Tužiteljstvo navodi kako su nakon toga ovlaštene osobe PU Široki Brijeg u cilju razjašnjenja i dokumentiranja događaja saslušali veći broj svjedoka, a vezano za navedeni događaj ''s time da i dalje provode istražne radnje u cilju rasvjetljivanja i dokumentiranja ovog događaja''. Policija kaže kako ''nitko nije priveden ali je u službene prostorije PU Široki Brijeg pozvano više od dvadeset osoba''.

Kopirati
Drag cursor here to close