PRO-Budućnost

Potpisani ugovori o realizaciji 24 mirovna projekta

Vijesti / Flash | 04. 08. 2015. u 13:41 M.A.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predstavnici 24 organizacije iz Bosne i Hercegovine potpisali su danas u Vogošći ugovore o realizaciji 24 mirovna projekta, u okviru projekta “PRO-Budućnost” koji financira Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID).

Armela Ramić iz Fondacije "Mozaik" izjavila je za Fenu da je tom prilikom za organizacije kojima su odobrena sredstva održana i radionica o upravljanju projektom, te su im objašnjene financijske i administrativne procedure koje trebaju provesti s posebnim aspektom na povrat PDV-a.

Dodala je da su organizacije na odobreni iznos od 258.644,57 KM prikupile 30 posto dodatnih sredstava tako da je ukupna vrijednost projekata oko 350.000 KM.

Ramić je pojasnila da realizacija svih projekata počinje danas i traje do šest mjeseci, a da će biti fokusirani na izgradnju povjerenja i pomirenja kroz zajednički rad osoba različitih etničkih grupa u radionicama, sportskim aktivnostima i određenim infrastrukturnim radovima.

Projekt “PRO-Budućnost” (Povjerenje, Razumijevanje, Odgovornost za budućnost) implementira “Catholic Relief Services” u saradnji s Fondacijom Mozaik, Caritasom BK BiH, Forumom građana Tuzle, Helsinškim parlamentom građana Banje Luke i Međureligijskim vijećem u BiH.

Riječ je o četverogodišnjem projektu USAID-a čiji je cilj izgradnja pomirenja i povjerenja među građanima svih etničkih grupa u BiH, a koji se temelji na pretpostavci da izgradnja trajnog mira počinje otvaranjem iskrenog dijaloga te razumijevanjem druge strane.

Kopirati
Drag cursor here to close