Prevršili mjeru radarima

Posušje: Ostajemo bez posla zbog minornih prekršaja

Vijesti / Flash | 08. 04. 2017. u 09:00 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pod predsjedanjem predsjednika Ivana Šarića održana je 12. sjednica Upravnog odbora Udruge gospodarstvenika Posušje.

Članovi Upravnog odbora su razgovarali o problemima s kojima se susreću oni i njihovi vozači, po pitanju kazni za prekoračenje dopuštene brzine, koje dobivaju svakodnevno. Postalo je nemoguće voziti se cestama u našoj županiji, a posebice u Posušju, na čijem području je postavljeno čak 13 kućišta u kojima se nalaze radari za registriranje brzine kretanja motornih vozila, prenosi dnevnik.ba. Ta kućišta su postavljena, najčešće, na mjestima koja se po važećih propisima u BiH ne smatraju opasnim mjestima, tzv. 'crnim točkama'.

Svi mi smo za to da se sigurnost u cestovnom prometu podigne na višu razinu, jer je to zajednički interes svih nas koji tu živimo, a posebice naše djece, ali, isto tako, smatramo da se ta sigurnost neće postići isključivo prekomjernom kontrolom brzine i izricanjem prevelikih kazni. Međutim, uvjereni smo da je postavljanje ovako velikog broja kućišta, prije svega, u funkciji punjenja proračuna, a ne podizanja sigurnosti cestovnog prometa na višu razinu. Najveći problem nas i naših zaposlenika je u tome što i za relativno mala prekoračenja brzine ostajemo bez vozačke dozvole i na taj način nam se uskraćuje pravo na rad, kako nama tako i našim zaposlenicima, zaključak je Upravnog odbora, piše posušje.net.

Članovi su se osvrnuli i na krizu u Agrokoru koja će se sigurno odraziti i na poslovanje Konzuma u BiH, koji je i do sada bio problematičan u ispunjavanju svojim obveza prema dobavljačima, a nakon ove krize taj problem će postati još izraženiji. Realno je za očekivati da će dobavljači širom BiH, između kojih je i značajan broj gospodarstvenika iz Posušja, imati velike financijske gubitke zbog ne mogućnosti naplate svojih potraživanja, ako ne dođe do hitne financijske konsolidacije ove tvrtke.

 

Kopirati
Drag cursor here to close