Moore

Poštujemo sve državne institucije pravosuđa u BiH

Vijesti / Flash | 28. 09. 2015. u 15:22 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Veleposlanik Moore zadovoljan je zbog susreta sa ljudima koji brane sve principe pravosuđa u BiH i traže pravdu. ''Mi poštujemo sve državne institucije pravosuđa, uključujući VSTV, Sud i Tužiteljstvo BiH'', kazao je.

Za naredni tjedan najavio je ponovni dolazak engleske sutkinja Joane Korner u BiH koja za potrebe Misije OSCE-a u BiH priprema analizu o radu Tužiteljstva BiH u vezi s procesuiranjem ratnih zločina te sastanke što će ih, u vezi s tim, imati s predstavnicima državnih institucija pravosuđa.

''Očekujemo do sredine studenog rezultate njene analize. Bila je u BiH tri tjedna, razgovarala sa mnogim ljudima, a vratit će se narednog tjedna da bi razgovarala i s VSTV-om i Tužiteljstvom BiH. Zahvalan sam svima iz BiH s kojima sam mogao razgovarati o toj analizi, uključujući i današnji susret. Razgovarao sam i s obiteljima žrtava, svi su nam dali punu podršku za tu analizu'', kazao je.

Pojasnio je da je od prošle godine aktualna ideja o toj analizi, a glavni tužitelj Međunarodnog kaznenog suda za bivšu Jugoslaviju Serge Brammertz imenovao je Joanu Korner kao istaknutu sutkinju da radi taj izvještaj i analizu, jer ima mnogo iskustva.

Kopirati
Drag cursor here to close