Četiri mjeseca kasnije

Postrojavanje OS BiH: Ivaniću prijetnje, a Izetbegoviću nitko ništa

Vijesti / Flash | 15. 04. 2017. u 14:03 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bakir Izetbegović postrojio je jučer počasnu jedinicu Oružanih snaga na obilježavanju 25. godišnjice Armije RBiH.

Sve je prošlo uz dosta manje buke nego kad je to uradio srpski član Predsjedništva BiH Mladen Ivanić 9. siječnja u Banja Luci za Dan Republike Srpske. I dok je Ivaniću svojevremeno prijećeno kaznenim prijavama, Izetbegoviću nitko nije osporavao pravo da postroji počasni rendžerski puk za obilježevanje dana Armije RBiH, piše ATV. I on se na proslavi ponašao kao da je sve normalno.

"Borcima Armije Republike Bosne i Hercegovine i svim patriotama zemlje BiH čestitam ovaj veliki dan", rekao je Izetbegović, bošnjački član Predsedništva BiH.

To što je Izetbegović praktično uradio isto ono što i Mladen Ivanić prije četiri mjeseca, nitko iz Ministarstva obrane nije htio prokomentirati. Dok se Boris Jerinić ne javlja na telefon, Marina Pendeš koja je bila u Rajlovcu na središnjoj svečanosti – samo je kratko poručila da je sve po poropisu, navodi ATV.

Dostupan za komentar novinarima ATV jučer nije bio ni srpski član Predsjedništva. Nakon njegovog postrojavanja Republika Srspka puka 9. siječnja, otvorena je detaljna istraga, a Marina Pendeš je od Načelnika zajedničkog stožera Oružanih snaga Ante Jeleča tražila detaljan izvještaj o svemu.

Na kraju je umalo smijenjen i zamjenik ministra Sead Jusić – a u bh. parlamentu spasile su ga stranke iz Srpske jer je potpisao odobrenje Mladenu Ivaniću.

Kopirati
Drag cursor here to close