Bećirović upozorava

Postoji američki dokument o samostalnosti RS?

Vijesti / Flash | 01. 08. 2016. u 11:14 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zastupnik u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Denis Bećirović, na početku sjednice tog doma, ukazao je na postojanje dokumenta ''Anex 4 po modelu Ustava Sjedinjenih Američkih Država'' koji, kako je rečeno, predstavlja prijetnju za BiH.

Istaknuo je kako proteklih pet godina traju planski udari prema državi BiH na bazi određenih dokumenata, među kojima su i oni koji su napravili strani lobisti. Takav je, kazao je, i ovaj koji je dostavljen predstavnicima Republike Srpske.

Rekao je kako je napisan na nekoliko desetaka stranica, a da su ključne riječi: ''sporazumna država'', ''BiH država zajednica'' i ''samostalna RS u daytonskoj BiH''.

''Zaključak tog dokumenta je da treba napraviti situaciju koja bi dala dva rješenja za BiH: podjela na tri republike i stvaranje konfederacije i agonija raspada BiH pri čemu je pitanje kada treba formalno konstatirati da se BiH raspadne'', naveo je Bećirović.

Predsjedatelj Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić, komentirajući navode, kazao je kako nije informiran o postojanju takvog dokumenta. Naglasio je da Bećirović, kao zastupnik, o tome treba informirati nadležne institucije.

''To je ozbiljna stvar i očekujem reakciju na takav dokument'', rekao je Zvizdić.

Kopirati
Drag cursor here to close