SDP BiH o blokadi

Posljednjih mjeseci najlošija vladavina u povijesti HNŽ

Vijesti / Flash | 27. 06. 2016. u 10:22 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

SDP BiH Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) smatra kako je loše funkcioniranje vladajuće koalicije HDZ BiH-SDA-SBB dovelo do potpune blokade rada izvršne i zakonodavne vlasti u HNŽ-u, a najveću štetu od toga trpe obični građani.

Na konferenciji za novinare predsjednik Županijskog odbora SDP-a BiH HNŽ-a Zoran Mikulić kazao je kako je osnovni razlog nefunkcioniranja vlasti nemogućnost dogovora tri spomenute stranke oko podjela čelnih mjesta u javnim poduzećima i institucijama, kao što su Služba za zapošljavanje HNŽ-a ili Zavod zdravstvenog osiguranja HNŽ-a.

''Posljednjih mjeseci svjedočimo najlošijoj vladajućoj većini u povijesti ove županije. Životne teme, zbog nemogućnosti dogovora vladajućih, sustavno se skidaju s dnevnog reda Vlade da bi sve kulminiralo neodržavanjem Skupštine HNŽ-a u kojoj se vladajući ne mogu dogovoriti ni oko dnevnog reda'', istaknuo je Mikulić.

Dodao je kako Vlada HNŽ-a posljednjih mjeseci pokušava javnosti "prodati" priču o stabilizaciji javnih financija čime, kako je rekao, želi prikriti katastrofalne posljedice svoga nerada.

''Istina je da je privremena stabilizacija u proračunu rezultat rada prethodne vlade i implementacije Zakona o vodama, čime je došlo do priljeva dodatne količine novca u županijski proračun'', ustvrdio je Mikulić.

Potpredsjednica ŽO SDP-a BiH HNŽ-a Vesna Saradžić kazala je kako je vladajuća koalicija prilikom preuzimanja vlasti na sva zvona najavljivala usvajanje niza razvojnih projekata, no sve je ostalo "mrtvo slovo na papiru".

''Sadašnjom dinamikom rada ovoj bi vladi trebalo dvadeset godina da ispuni sve ono što je predviđeno u Programu rada Vlade HNŽ-a za 2016. godinu'', istaknula je Saradžić.

Po riječima predsjednika Kluba zastupnika SDP-a BiH u Skupštini HNŽ-a Amera Zagorčića, građani ove županije postali su taoci stranačkih dogovora oko imenovanja, a oporbene stranke spriječene su u djelovanju jer svoje inicijative ne mogu uputiti u Skupštinu HNŽ-a koja ne zasjeda već dva mjeseca.

Na kraju konferencije čelni ljudi županijskog SDP-a kazali su kako bh. zakoni ne predviđaju mogućnost održavanja prijevremenih izbora, stoga su pozvali vladajuću koaliciju "da se uozbilji i počne raditi u interesu građana".

Kopirati
Drag cursor here to close