Dobrodošli

Posjeta članova Predsjedništva BiH Srbiji predstavlja još jedan korak u stabilizaciji regije

Vijesti / Flash | 21. 07. 2015. u 15:11 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zastupnici vladajuće koalicije i opozicije u Skupštini Srbije ocijenili su u utorak kako je posjeta članova Predsjedništva BiH Srbiji pozitivna te da predstavlja još jedan korak u stabilizaciji regije.

Voditelj zastupničke grupe SNS-a Zoran Babić rekao je novinarima u parlamentu da sutrašnji sastanak premijera Vučića i članova Predsjedništva BiH, koji u Srbiju dolaze na Vučićev poziv, doživljava kao još jedan korak u stabilizaciji regije u pomirenju svih država na Zapadnom Balkanu, prenosi Tanjug.

Zamjenik voditelja zastupničke grupe SPS-a Đorđe Milićević izjavio je kako je taj sastanak još jedna jasna potvrda spremnosti i opredijeljenosti Srbije te njene nesporne želje za nastavak politike mira i pomirenja, regionalne stabilnosti, dobrosusjedskih odnosa, suradnje i prosperiteta.

Voditelj zastupničke grupe Demokratske stranke Borislav Stefanović ističe kako je susret državnog vrha BiH i Srbije pozitivna stvar koja ide u pravcu normalizacije u regiji i smirivanju tenzija nakon incidenta u Potočarima.

"To svakako treba podržati, a što će biti konkretni rezultati, to je već drugo pitanje jer mislim da je krajnje vrijeme da izađemo iz problema u regiji, koji je samo jedan deklarativan vid politike, i uđemo u suštinsko rješavanje stvari koje će sve nemile događaje ostaviti u prošlosti", zaključio je Stefanović.

Srbijanski ministar unutarnjih poslova Nebojša Stefanović zamolio je građane Srbije da, u povodu dolaska članova Predsjedništva Bosne i Hercegovine u Beograd, pokažu "tradicionalno srpsko gostoprimstvo".

Kako se navodi u priopćenju iz Ureda ministra, Stefanović je u ime srbijanske Vlade podsjetio kako su članovi Predsjedništva BiH gosti Srbije i Vlade.

"Tijekom njihovog boravka želimo da pokažemo maksimalno poštovanje i sve ono što Srbija i Beograd mogu da ponude svojim gostima. Ministarstvo unutarnjih poslova poduzet će sve neophodne mjere i aktivnosti kako bi sve proteklo u apsolutnom redu i miru", poručio je Stefanović, a prenosi Tanjug.

Kopirati
Drag cursor here to close