Pozdrav NATO avionima

VIDEO: Poruka iz Banja Luke bombarderima: "F**K you B-1B

Dva B-1B Lancer bombardera Zračnih snaga Sjedinjenih Američkih Država danas su izvršili niski prelet iznad Sarajeva i drugih gradova u Bosni i Hercegovini
Vijesti / Flash | 30. 05. 2023. u 16:17 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Organizacija Srpski narodni pokret "Izbor je naš" na Trgu Krajine u Banja Luci organizirala je akciju "Pozdrav NATO avionima" tijekom koje su ostavili "poruku" za američke bombardere B-1B Lancer koji su danas nadlijetali Bosnu i Hercegovinu.

Naime, dva B-1B Lancer bombardera Zračnih snaga Sjedinjenih Američkih Država danas su izvršili niski prelet iznad Sarajeva i drugih gradova u Bosni i Hercegovini kao znak čvrstog partnerstva između Sjedinjenih Država i Oružanih snaga BiH (OSBiH).

Kako je ranije priopćeno iz Veleposlanstva SAD Bombarderi B-1B stacionirani su u britanskoj bazi RAF Fairford u sklopu posljednjeg ciklusa operacije Udarna grupa bombardera (Bomber Task Force). Misije u sklopu ove operacije omogućavaju zrakoplovcima da, kako su istaknuli, kontinuirano provode hitne operacije širom svijeta s ciljem održanja globalne stabilnosti i sigurnosti, omogućavajući jedinicama da se upoznaju s operacijama u raznim regijama.

Avion B-1B je teški bombarder velikog dometa koji od svih letjelica u zrakoplovstvu može nositi najveći konvencionalni teret navođenih i nenavođenih projektila. Višenamjenski B-1B je okosnica američkih snaga za dalekometno djelovanje. Sposoban je u kratkom roku koristiti velike količine preciznog i nepreciznog naoružanja protiv svakog neprijatelja, bilo gdje u svijetu, bilo kada.

Kopirati
Drag cursor here to close