Pokušao unatoč zabrani

Porfirije pokušao ući na Kosovo: Vratili ga s granice

Nakon četrdesetominutnog zadržavanja patrijarhu Porfiju nije dozvoljen ulazak na Kosovo, nakon čega se sa suradnicima vratio u centralnu Srbiju.
Vijesti / Flash | 26. 12. 2022. u 16:58 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Patrijarh srpski Porfirije nešto poslije 14.30 vraćen je s administrativnog prelaza Merdare. Direktor Ureda za Kosovo i Metohiju Petar Petković poručuje da je ovim Kurtijevo nasilje nad srpskim narodom doseglo neviđene razmjere.

Nakon rutinske kontrole sa srpske strane administrativnog punkta, na kosovskoj strani automobil patrijarha Porfirija i njegovih suradnika je izdvojen sa strane iz kolone, a putnicima je rečeno „da čekaju“, prenosi RTS.

Nakon četrdesetominutnog zadržavanja patrijarhu Porfiju nije dozvoljen ulazak na Kosovo, nakon čega se sa suradnicima vratio u centralnu Srbiju.

I direktor Ureda za Kosovo i Metohiju Petar Petković potvrdio je da je patrijarhu srpskom Porfiriju Priština zabranila ulazak na Kosovo

''Njegova Svetost je fizički vraćen s prelaza Merdare. Ovim je Kurtijevo nasilje nad srpskim narodom doseglo neviđene razmjere'', naveo je Petković na Twitteru.

''Uskratiti pravo poglavaru SPC, čovjeku koji propovijeda ljubav i mir, da boravi u svom domu u Pećkoj Patrijaršiji gdje se nalazi viševjekovno sjedište srpskih patrijarha je zločin kakvom suvremena civilizacija nije svjedočila. Albanski zulumćari su danas ušli u anale povijesti'', naglasio je Petković.

Vlasti u Prištini zabranile su jučer patrijarhu Porfiriju da doputuje u Pećku patrijaršiju.

Kopirati
Drag cursor here to close