Obilne padaline

Poplave u Srbiji: Utopili se vatrogasac i mještanin

Vijesti / Flash | 15. 05. 2014. u 05:59 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Umčarima kraj Beograda noćas se utopila jedna osoba i to je prva žrtva poplava u Srbiji, priopćio je gradonačelnik Beograda Siniša Mali.

"Imamo i prvu žrtvu. U Umčarima se utopila jedna osoba zato što nije slušala nadležne organe koji su je savjetovali da se treba evakuirati iz kuće. Naš primarni cilj je da izbjegnemo takve slučajeve", rekao je Mali.

Zbog obilnih padalina rastu vodostaji rijeka u Srbiji, izvanredna situacija proglašena je u 16 općina, a evakuirano je 59 osoba, javlja Tanjug. Izvanredna situacija proglašena je u Valjevu, Šapcu, Lučanima, Mionici, Loznici, Zaječaru, Osečini, Koceljevi, Lajkovcu, Ubu, Ljigu, Gornjem Milanovcu, Malom Zvorniku, Požegi, Vladimircima i Kosjeriću.

Zbog odrona obustavljen je promet na pojedinim cestama i željeznički promet na pruzi Beograd - Bar. Na teritoriju Srbije ugrožena su 322 stambena objekta, a poplavljeno ih je 287.

Sektor za izvanredne situacije MUP-a uposlio je sve raspoložive snage na zaštiti i spašavanju. U akcijama zaštite i spašavanja ugroženih osoba i njihove imovine od poplava angažirani su i pripadnici Žandarmerije, a Vojska Srbije šalje pomoć u ljudstvu za Valjevo, Šabac i Čačak.

Zbog vanrednih vremenskih prilika u četvrtak i petak nema škole u Beogradu.

Jedan vatrogasac spasitelj iz Topole stradao je jutros u akciji spašavanja na rijeci Jasenici.

Spasilac čiji su inicijali D. L. (42) upao je jutros oko 0:30 sati u nabujalu rijeku Jasenicu kada mu se otkačila sajla prilikom spašavanja mještanina koji je prelazio most između sela Gorovič i Žabare - javio je B92.

U sektoru za izvanredne situacije nisu potvrdili da je spasilac stradao. Za D. L. se i dalje traga, a na mjesto nesreće su poslani ronioci.

Mještanin koga je D. L. spašavao uspješno je izvučen iz rijeke.

 

Kopirati
Drag cursor here to close