Uzbuna u Francuskoj

Poplave u Francuskoj: Sena preplavila nasipe

Vijesti / Flash | 01. 06. 2016. u 13:58 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Parizu je rijeka Sena preplavila nasip, a poplave su pogodile i druge gradove u Francuskoj, javio je danas AP.

U Parizu su zatvoreni putovi duž obale Sene, od jugozapadnog dijela grada do oblasti oko Eiffelovog tornja gdje je nivo vode porastao 4,3 metra više od uobičajenog vodostaja.

Gradske vlasti upozoravaju stanovnike i posjetitelje Pariza da budu na oprezu u blizini obala, jer će vodostaj nastaviti rasti do petka, piše Fena.

Nacionalna meteorološka služba je jučer proglasila uzbunu u sjevernim oblastima i narančasto upozorenje u priobaljima rijeka, prenosi BBC.

Jaka kiša koja ovih dana pada u Francuskoj, u Parizu je poremetila i raspored mečeva teniskog turnira Roland Garros.

Vlasti su evakuirale zatvorenike i osoblje iz dva zatvora, a hitne službe su primile više tisuća poziva za pomoć u području od belgijske granice na jugu zemlje do Burgundije.

U Parizu je početkom tjedna 11 ljudi ozlijeđeno od udara munje groma, među kojima je desetoro djece koja su bila okupljena u lokalnom parku.

Podsjetimo, četiri osobe su izgubile život, a desetak ih je ozlijeđeno na jugu Njemačke zbog obilne kiše koja je u nedjelju navečer i u noći na ponedjeljak prouzročila velike poplave.

Olujno nevrijeme i obilne kiše u nedjelju navečer i tijekom noći na ponedjeljak prouzročili su veliku štetu u saveznoj zemlji Baden-Wuerttembergu, na granici s Francuskom.

Oko 700.000 vatrogasaca, policajaca i zaposlenika spasilačkih organizacija raspoređeno je na tom području, navodi regionalno ministarstvo koje izvješćuje o 2200 intervencija.

Kopirati
Drag cursor here to close