Otpor

Popeli se na kran u blizini Bijele kuće kako bi prosvjedovali protiv Trumpa

Vijesti / Flash | 25. 01. 2017. u 19:38 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Aktivisti Greenpeacea, najutjecajnija i najveća međunarodna organizacija za zaštitu životne sredine i zaštitu životinja, danas su se popeli na kran u blizini Bijele kuće kako bi prosvjedovali protiv novog američkog predsjednika Donalda Trumpa, javlja agencija Anadolija.

Demonstranti koji su se popeli na vrh krana, na visini od 82 metra, a koji se nalazi četiri bloka iza Bijele kuće, postavili su transparent s natpisom "Otpor" kako bi izrazili nezadovoljstvo novim američkim liderom.

Okupljeni aktivisti Greenpeacea su također poručili kako će nastaviti s prosvjedima protiv Trumpa.

S druge strane, policija je priopćila da su se trojica aktivista popeli na kran u blizini Bijele kuće, dok je nekoliko njih prosvjedovalo u podnožju te građevinskog stroja.

Iz policije su kazali da su bili zabrinuti za sigurnost osoba koje su se popele na kran.

"Poštujemo pravo svakoga da prosvjeduje, ali ovakvo ponašanje je vrlo opasno i nezakonito", priopćili su iz policije putem Twittera.

Policija je navela kako će razgovarati s tužiteljom u vezi s mogućim optužbama protiv onih koji su se penjali na kran.

Glasnogovornik Greenpeacea, Travis Nichols je istakao da su demonstranti na ovaj način željeli pozvati građane na "otpor" Trumpu i njegovoj politici.

Prosvjedi Greenpeacea se održavaju samo dan nakon što je Trump poručio da odgađa implementaciju najmanje 30 odluka koje se tiču okoliša.

Kopirati
Drag cursor here to close