Akcija 'Pravda'

Ponovo određen pritvor bivšem ministru RBiH

Vijesti / Flash | 20. 12. 2016. u 11:46 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Županijski sud Sarajevo produžio je pritvor za dva mjeseca bivšem ministru unutarnjih poslova Republike BiH Aliji Delimustafiću, te Jusufu Škrijelju, Suadi Hadžić i Lejli Cerić, uhićenima u akciji “Pravda”.

Aliji Delimustafiću, Škrijelju, Hadžiću i Ceriću je Vijeće Županijskog suda prije desetak dana ukinulo pritvor u kojem su se nalazili od početka studenog, kada su policijske agencije, po nalogu Županijskog tužiteljstva, započele realizaciju akcije “Pravda”.

Tužiteljstvo je tada produženje pritvora zatražilo za dva mjeseca, ali je Županijski sud taj prijedlog odbio i osumnjičene pustio na slobodu. Vrhovni sud Federacije BiH je uvažio žalbu Tužiteljstva, te predmet na ponovno odlučivanje vratio Županijskom sudu, koji je osumnjičenima produžio pritvor.

Tužiteljstvu Aliju Delimustafića i ostale sumnjiči za pripadnost organiziranoj kriminalnoj grupi koja je nezakonito knjižila te vršila kupoprodaju nekretnina na području Županije Sarajevo. Pored Alije Delimustafića, u ovoj akcije je uhićeno 19 osoba, a prema navodima Tužiteljstvima, istraga za ova djela se vodi protiv više desetaka osoba.

Županijski sud je ranije za još dva mjeseca produžio pritvor Izetu Musiću, Alijinom bratu Mirsadu Delimustafiću i Zoranu Lončaru, dok je za bivšom sutkinjom sarajevskog Općinskog suda Lejlom Fazlagić raspisana potjernica. Tužiteljstvo je nedavno uputilo prijedlog Ministarstvu pravde BiH da upute zamolnicu Hrvatskoj za njenim izručenjem, prenio je BIRN.

Kopirati
Drag cursor here to close