Ispočetka

Ponovno suđenju Paravinji zbog silovanja i ubojstva

Vijesti / Flash | 27. 01. 2016. u 10:52 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Novo suđenje Draganu Paravinji zbog optužbi da je pokušao silovati i ubio maloljetnu Antoniju Bilić počelo je danas u Splitu, prenose hrvatski mediji. To je treći sudski postupak protiv Paravinje nakon što ga je ranije Sud u Šibeniku dva puta osudio na 40 godina zatvora.

Novo ročište počelo je u 9 sati, a na zahtjev tužitelja, sudac je zatvorio sudnicu za javnost i medije. Paravinja i njegov odvjetnik protivili su se tom zahtjevu, obrazlažući da žele javnost u sudnici.

Optuženi Dragan Paravinja izjasnio se kako nije kriv za djela koja mu se optužnicom stavljaju na teret, a za vrijeme kratkog pripremnog ročišta djelovao je mirno. Njegov novi odvjetnik po službenoj dužnosti je splitski odvjetnik Željko Gulišija. Obitelj Antonije Bilić i dalje zastupa Vinko Ljubičić.

Suci u Šibeniku su Paravinju do sada osuđivale na 40-godišnje zatvorske kazne, a na svaku se takvu presudu žalio, pa su presude ukidane i ponovno vraćane na sud koji je svaki put trebao sastaviti novo sudsko vijeće. Predmet je završio u Splitu jer sud u Šibeniku na raspolaganju nije više imao sudaca za mlade.

Vrhovni sud je krajem listopada ukinuo presudu Županijskog suda Šibenik kojom je Paravinji u ponovljenom suđenju bila potvrđena kazna od 40 godina zatvora za pokušaj silovanja i teško ubojstvo maloljetne Antonije Bilić, prenosi Srna.

U obrazloženju Vrhovnog suda tada se navodilo da ne dovode u pitanje da je Paravinja ubio Antoniju Bilić, ali da nije dokazano da je ubojstvu prethodio pokušaj silovanja.

Kopirati
Drag cursor here to close