MORH

Ponovno se razbuktao požar kod Kistanja, gase kanaderi

Vijesti / Flash | 24. 08. 2017. u 11:05 D.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na požarištu Kistanje, u Šibensko-kninskoj županiji u četvrtak se vatra ponovno razbuktala, a gase ju četiri kanadera protupožarnih snaga (PP NOS OS RH) iz 93. zrakoplovne baze Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane (HRZ i PZO), priopćeno je iz Ministarstva obrane RH.

Na požarištu na Biokovu i dalje djeluje jedan airtractor AT-802, dok letačka posada helikopterom Mi-8 MTV prevozi zemaljske snage i vatrogasnu opremu do ovog požarišta.

U međuvremenu aktivirana je još jedna posada helikoptera Mi-8 MTV koja će također prevoziti vatrogasce i vodu do požarišta Promina i Biokovo, navode iz MORH-a.

Od početka ovogodišnje protupožarne sezone, 1. lipnja, zračne snage 93. zrakoplovne baze HRZ i PZO-a sudjelovale su u gašenju ukupno 266 požara - 91 u Šibensko-kninskoj, 85 Splitsko-dalmatinskoj, 72 u Zadarskoj,12 u Dubrovačko-neretvanskoj, pet u Ličko-senjskoj i jedan u Istarskoj županiji.

Zračne snage PP NOS OS RH su u dosadašnjem dijelu protupožarne sezone ostvarile oko 2300 sati naleta, pri čemu je izbačeno oko 67.700 tona vode te su prevezena 283 vatrogasca i pripadnika OS RH kao i 42 tone vatrogasne opreme i vode do požarišta, stoji u priopćenju MORH-a.

Kopirati
Drag cursor here to close