19. veljače

Ponovljeni izbori: U Stocu se ''češljaju'' matične knjige umrlih

Vijesti / Flash | 08. 02. 2017. u 12:23 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zamjensko izborno povjerenstvo za općinu Stolac održalo je sjednicu na kojoj je dogovoren zajednički obilazak biračkih mjesta radi provjere uvjeta za održavanje izbora.

Pokrenute su aktivnosti u smjeru pribavljanja izvoda iz matičnih knjiga za umrle osobe kako bi se iste, ako ih bude, mogle propisno označiti u biračkim popisima, priopćeno je danas iz Općine Stolac.

Na ranijoj je sjednici Zamjensko izborno povjerenstvo sačinilo tekst poziva političkim subjektima koji imaju pravo sudjelovanja u dodjeli pozicija u biračkim odborima na ponovnim izborima i uputilo ga na njihove adrese, zajedno s popisom pozicija koje su dobili.

Svi politički subjekti bili su pozvani da u roku od dva dana u sjedište Povjerenstva dostave svoje prijedloge članova za biračke odbore, kako bi se nakon toga u propisanom roku moglo pristupiti imenovanju tih odbora, navodi se.

Podsjetimo, Središnje izborno povjerenstvo BiH je 5. veljače na hitnoj sjednici donijelo Odluku o raspisivanju i održavanju ponovnih izbora u Osnovnoj izbornoj jedinici Stolac.

Izbori u ovoj općini bit će održani u nedjelju, 19. veljače.

Predsjednica Središnjeg izbornog povjerenstva Bosne i Hercegovine Irena Hadžiabdić je istaknula da je javnost u BiH dugo čekala na ovu odluku, ali su se prvo morale otkloniti, kako je kazala, brojne tehničke i pravne odluke.

Kopirati
Drag cursor here to close