Sve nanovo

Poništava se natječaj: Vlada ne želi Lukača na čelu policije

Vijesti / Flash | 08. 01. 2015. u 12:04 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Federalna Vlada odbila je imenovanje Dragana Lukača na za novog direktora Federalne uprave policije te prihvatila prijedlog Povjerenstvo za sigurnost Zastupničkog doma da se ide k poništenju natječaja s obrazloženjem da je nezakonit.

Naime, prijedlog Neovisnog odbora da se na mjesto direktora Federalne uprave policije imenuje Lukač i ranije je nailazio na odbijanje jer se tvrdilo kako nije u skladu sa zakonom te da je povjerenstvo radilo mimo propisa.

Natječajna procedura je, navodi se u obrazloženju Povjerenstva za sigurnost Zastupničkog doma, provedena prema zakonu o unutarnjim poslovima koji više nije na snazi.

Vlada je, kako je priopćeno, u potpunosti podržala mišljenje povjerenstva Zastupničkog doma Parlamenta FBiH za sigurnost od 6. siječnja 2015. godine i predložila Neovisnom odboru poništavanje natječaja za izbor direktora Federalne uprave policije raspisanog 1.10.2014. godine iz razloga što je za vrijeme trajanja natječajne procedure - 11.10.2014. godine - stupio na snagu novi Zakon o unutarnjim poslovima FBiH.

Vlada je priopćila kako je danas donijela i dva rješenja. Prvim rješenjem o isteku mandata direktora Federalne uprave policije utvrđen je prestanak mandata direktoru Federalne uprave policije Draganu Lukaču. Drugim rješenjem o preuzimanju dužnosti direktora Federalne uprave policije utvrđeno je da zamjenik direktora Federalne uprave policije Ensad Korman preuzima dužnost direktora Federalne uprave policije do imenovanja direktora Federalne uprave policije.


Kako smo i ranije pisali, sapunica sa šefom policije u Federaciji i dalje traje.

Kopirati
Drag cursor here to close