Tuzla kvarc

Pomoćniku ministra godinu i osam mjeseci zatvora zbog mita

Vijesti / Flash | 07. 02. 2017. u 14:30 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bivši pomoćnik ministra industrije, energetike i rudarstva u Vladi TK Bahir Imamović osuđen je na kaznu zatvora u trajanju od jedne godine i osam mjeseci zbog krivičnog djela primanje dara ili drugih oblika koristi.

Kako je priopćeno iz Tužiteljstva Tuzlanske županije, prvostupanjskom presudom je optuženom izrečena i sigurnosna mjera zabrane vršenja poziva, djelatnosti ili dužnosti u ovom ministarstvu, kao i bilo koje dužnosti u organima uprave ili javnim poduzećima u BiH u razdoblju od dvije godine.

Optužnica Imamovića tereti da je, dok je obavljao dužnost pomoćnika ministra u spomenutom ministarstvu, a u čijoj nadležnosti je procedura dodjele koncesija za eksploataciju mineralnih sirovina na području Tuzlanske županije, od početka aprila do 7. svibnja 2015. godine, u postupku pokrenutom po zahtjevu gospodarskog društva ''uzla kvarc'' za dodjelu koncesije za eksploataciju kvarcnog pijeska na tri lokaliteta u blizini Tuzle, od zamjenika direktora ove firme za to tražio novac kako bi izvršio službene radnje koje je morao izvršiti.

Kako se u optužnici navodi, Imamović je od zamjenika direktora ''Tuzla kvarca'' za proceduru dodjele koncesije na ležištima kvarcnog pijeska tražio da mu se u tri rate isplati dar od 30.000 KM. Obećavajući provedbu prvog dijela procedure dodjele koncesije od odgovorne osobe ove firme, koja je prijavila Imamovića i surađivala s istražnim organima u predaji označenog novca, primio je 10.000 KM, priopćeno je iz Tužiteljstva Tuzlanske županije.

Kopirati
Drag cursor here to close