Opozicija RS

Pomiješale se kruške i jabuke

Vijesti / Flash | 09. 02. 2016. u 11:11 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Opozicija u Narodnoj skupštini RS-a napustila je danas skupštinsko zasjedanje i dalje bojkotirajući obraćanje premijerke Željke Cvijanović.

Zastupnici SDS-a, PDP-a, NDP-a i SRS-a već mjesecima bojkotiraju obraćanje Cvijanović još od "afere kupovina zastupnika'', odnosno, kako smatraju, potvrde autentičnosti audio-snimke na kojoj ona govori o tome.

Naime, zastupnici opozicije u Narodnoj skupštini RS-a zatražili su danas povlačenje iz skupštinske procedure Prijedloga zakona o suzbijanju korupcije, organiziranog kriminala i najtežih oblika gospodarskog kriminala.

Traže da se zakon vrati na doradu, jer su u njemu "pomiješane kruške i jabuke''.

Šef Kluba Partije demokratskog progresa (PDP) Miroslav Brčkalo rekao je na početku današnje sjednice da u zakonu ima dosta propusta te da je problematičan i sam naslov zakona, jer ne odgovara tekstu tog propisa.

''U pojedinim članovima ima nepreciznosti, kontradiktornosti, a nisu prihvaćene ni primjedbe struke'', rekao je Brčkalo u obraćanju entitetskom parlamentu.

Prijedlogom zakona o suzbijanju korupcije, organiziranog kriminala i najtežih oblika gospodarskog kriminala predviđa se da se u Tužiteljstvu Republike Srpske osniva posebno odjeljenje za suzbijanje korupcije, organiziranog i najtežih oblika gospodarskog kriminala koje je samostalno u svom radu.

Stupanjem na snagu ovog zakona prestalo bi da radi Posebno tužiteljstvo za suzbijanje organiziranog i najtežih oblika gospodarskog kriminala - Specijalno tužiteljstvo osnovano pri Okružnom tužiteljstvu Banja Luka.

Zastupnici Saveza za promjene uputili su u skupštinsku proceduru izmjene i dopune Zakona o porezu na dohodak.

Kopirati
Drag cursor here to close