AUDIO

Dan državnosti na Partizanskom groblju: Đulić prozvao pojedince iz vlasti da stoje iza napada na nacionalni spomenik BiH

''BiH je uvijek uspijevala da odoli zahvaljujući ljudima koji je istinski doživljavaju svojom i patriotima koji su zbog države BiH i potkraj prošlog stoljeća dali mnoge živote i prolili krv''
Vijesti / Flash | 25. 11. 2019. u 12:24 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U sklopu obilježavanja Dana državnosti Bosne i Hercegovine – 25. studenoga, brojna izaslanstva i građani Mostara odali su počast poginulim borcima NOR-a 1941-1945 i položili cvijeće na Partizanskom spomen-groblju u Mostaru.

Foto: Bljesak.info / Položeno cvijeće na Partizanskom groblju

Uz ostale, cvijeće su položili zastupnik Zastupničkoga doma  Parlamentarne skupštine BiH Edin Mušić, federalna ministrica obrazovanja i znanosti Elvira Dilberović i predsjedavajući Skupštine Hercegovačko -neretvanske županije Šerif Špago.

Foto: Bljesak.info / Položeno cvijeće na Partizanskom groblju

25. studeni je jedan od najvažnijih datuma u povijesti Bosne i Hercegovine, pored Dana nezavisnosti i to je prevažno u opstojnosti države BiH, kazao je Edin Mušić, zastupnik u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine.

''Obilježavanje ovog datuma za nas predstavlja obvezu i čast, i promatrano kroz povijest uvijek je napadano na državnost Bosne i Hercegovine, ali ona je uvijek uspijevala da odoli zahvaljujući ljudima koji je istinski doživljavaju svojom i patriotima koji su zbog države BiH i potkraj prošlog stoljeća dali mnoge živote i prolili krv'', dodao je Mušić.

Foto: Bljesak.info / Položeno cvijeće na Partizanskom groblju

Istim povodom danas će biti položeno cvijeće i  odana počasti šehidima i poginulim borcima obrambeno-oslobodilačkog rata 1992.-1995., na mostarskim Šehitlucima, dok će u Narodnom pozorištu Mostar biti upriličena svečana akademija.

Foto: Bljesak.info / Položeno cvijeće na Partizanskom groblju

Đulić: Napad na nacionalni spomenik je teroristički čin

Partizansko spomen groblje u Mostaru je u subotu, 23. studenog, uoči Dana državnosti BiH ponovno devastirano od strane nepoznatih osoba.

‘’Prvi napad na Partizansko groblje, ako se ne varam, bio je 10. na 11. ožujak 1992. Godine. Od tada do danas isti je rukopis. Dakle iz iste kuhinje dolazi nalog da se ovo uradi’’, istaknuo je Sead Đulić.

Đulić također ističe kako im je dosta priča o grupi neodgovornih huligana te dodaje kako je ovo ‘’politički projekt’’. Događaj definiraju kao ‘’čisti teroristički čin’’, jer se uoči Dana državnosti BiH napao nacionalni spomenik države.

Podsjećamo, ovo spomen groblje je do sada više puta oštećeno lomljenjem kamenih ploča, ispisivanjem uvrijedljivih grafita i sl.

Kopirati
Drag cursor here to close