Ubojice se još ne znaju

Položeni vijenci i zapaljene svijeće: 17. godišnjica od ubojstva Joze Leutara

Vijesti / Flash | 28. 03. 2016. u 11:19 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na mostarskom groblju Masline, pripadnici FUP-a položili su vijence i zapalili svijeće na grob Joze Leutara koji je ubijen prije 17 godina. Isto je urađeno i u Sarajevu na mjestu atentata.

Hajradin Mekić, šef Ureda Ministarstva unutarnjih poslova Federacije BiH, kazao je za medije u Mostaru kako očekuje da će se ovaj slučaj brzo riješiti i naći krivac za ovaj atentat.

Inače, bojice Joze Leutara-zamjenika MUP-a FBiH, još su na slobodi. Istragu o ovom slučaju godinama vodi Tužiteljstvo KS. Za ovo i još nekoliko sličnih ubojstava nitko nije odgovarao, a obitelji traže odgovore dok Tužiteljstvo šuti, piše N1.

Tijek istrage je nekoliko puta mijenjan i ometan. Još nikad priveden kraju.

"Ubojstvo se stavlja na teret počinitelju koji nije poznat. Tužiteljstvo nastavlja raditi na otkrivanju počinitelja navedenog kaznenog djela", stoji u odgovoru Tužiteljstva KS.

Tog 16. ožujka nerado se prisjeća Leutarov vozač, Željko Ćosić. Preživio je atentat, ali nikad nije zaboravio trenutak kada je pogledao smrti u oči. Godinama je tražio odgovore. Bio je čak i osuđen za ovo ubojstvo, da bi naknadno bio oslobođen svake krivice.

"Da bi vas anulirali kao mogućeg svjedoka onda vas optuže da ste sami sebi stavili bombu. I kad ni to ne uspije, onda ne smijete pitati tko je to montirao, tko je dao novac", kazao je Ćosić.

Kopirati
Drag cursor here to close