Analiza (ne)rada

Polovica tužitelja u BiH nije ispunila normu

Vijesti / Flash | 16. 01. 2014. u 09:17 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Čak polovica tužitelja zaposlenih u Tužiteljstvu BiH nije ispunila godišnju normu u rješavanju predmeta ratnih zločina, organiziranog kriminala i korupcije i drugih kaznenih djela, pokazala je analiza o pojedinačnom radu tužitelja BiH u 2012. godini.

Iz analize je vidljivo da 18 od 36 tužitelja u Tužiteljstvu BiH nije ispunilo godišnju normu predmeta koja im je određena.

Bilo je čak i onih tužitelja koji su riješili manje od jedan posto norme, koja je po tužitelju različita, jer se određuje prema vrsti predmeta, broju osumnjičenih i obimnosti slučaja, navodi "Glas Srpske".

U Odjelu jedan Tužiteljstva BiH, u kojem se rješavaju predmeti ratnih zločina, sedam od 22 tužitelja imala su učinak od nula pa do 50 odsto godišnje norme u rješavanju predmeta.

Najslabiji rezultat ima tužitelj Miroslav Marković koji je za cijelu 2012.godinu riješio svega 0,33 posto godišnje norme, odnosno jedan predmet ratnih zločina.

Slijedi ga strani tužitelj Erik Larson koji je riješio dva predmeta, što čini 0,67 posto godišnje norme.

Odjel dva Tužiteljstva BiH tijekom 2012. godine imalo je 16 tužitelja od kojih čak devetoro nije ispunilo godišnju normu u rješavanju predmeta organiziranog kriminala i korupcije kojima se bavi odjel.

Najlošiji rezultat imala je Jadranka Lokmić-Misirača sa jednim riješenim predmetom, odnosno 0,24 posto godišnje norme.

Od ukupno 15 tužitelja Odjela tri samo su Gordana Bosiljčić i Ranko Debevec ostvarili nešto više od 100 posto godišnje norme u rješavanju predmeta.

Kopirati
Drag cursor here to close