Seks za ocjene

Polovica osumnjičenih preminula čekajući da Tužiteljstvo podigne optužnicu

Vijesti / Flash | 18. 07. 2012. u 11:23 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

I dalje se čeka potvrđivanje optužnice u Općinskom sudu u Tuzli protiv profesora tuzlanskog odjeljenja Pravnog fakulteta iz Sarajeva, koji se, prema navodima optužnice, terete da su u zamjenu za prolazne ocjene i polaganje ispita seksualno iskorištavali studentice ovog fakulteta.

- Vijest koju su danas objavili pojedini mediji da je podignuta optužnica protiv četiriju profesora tuzlanskog odjeljenja Pravnog fakulteta iz Sarajeva je ustvari vijest iz svibnja ove godine što znači da nije od danas. Optužnica je podignuta u svibnju i to je točna informacija. Ono što je novost jest to da su u međuvremenu preminula dva profesora i to Fuad Saltaga i Bajro Golić, tako da se, zbog neophodne papirologije, odnosno smrtovnica i ostalih potrebnih dokumenata i dalje čeka izjašnjavanje Općinskog suda u Tuzli, koji treba da potvrdi ili ne potvrdi optužnicu, kazao je u izjavi za Fenu Admir Arnautović, glasnogovornik Kantonalnog tužiteljstva Tuzla.

Da ne bi bilo zabune, još jednom ponavlja da je optužnica protiv profesora Zdravka Lučića i Enesa Durmiševića, kao i Fuada Saltage i Bajre Golića podignuta još sredinom maja te da je sada na potezu Općinski sud u Tuzli.

Arnautović je potvrdio da će zbog smrti biti obustavljene istrage, odnosno odbačene optužnice protiv profesora Fuada Saltage i Bajre Golića.

Kopirati
Drag cursor here to close