Hakiran joj profil?

Poljska konzulica suspendirana zbog slike na Facebooku

Vijesti / Flash | 30. 04. 2017. u 09:54 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Poljsko ministarstvo vanjskih poslova suspendiralo je službenicu pod sumnjom da je na internetu objavila fotografiju na kojoj je predsjednik Europskog vijeća Donald Tusk predstavljen kao nacistički SS oficir, javlja agencija AP.

Sliku je na Facebooku objavila Maria Szonert Binienda, koja je nedavno imenovana za počasnu konzulicu u Ohaiu. Poljska novinska agencija PAP je priopćila da je suspendirana s dužnosti privremeno, a da će konačnu odluku donijeti šef diplomacije Witold Waszczykowski po povratku iz posjete Australiji.

Binienda je u izjavi agenciji AP rekla da nije objavila spornu fotografiju, jer joj je profil na Facebooku hakiran te da mu više nema pristupa.

''Nisam od Tuska napravila SS oficira. Ja se protivim promociji takve ideologije i uopće korištenju riječi kao fašizam u današnjem vremenu. Nikoga ne uspoređujem s Hitlerom'', navela je.

Nju je na poziciju imenovala poljska konzervativna stranka čiji se lider Jaroslaw Kaczynski godinama suprotstavlja Tusku.

Kaczynski krivi Tuska zbog načina na koji se odnosio prema avionskoj nesreći u kojoj je poginuo Jaroslawov brat, bivši predsjednik Lech Kaczynski i još 95 osoba.

Konzulica Binienda, tvrdi da je ona žrtva osvete, jer je njen muž bio član vladine komisije koja je istraživala nesreću.

Kopirati
Drag cursor here to close