demokracija

Političko i fizičko nasilje: Mišić je udaljena zbog ponašanja

Vijesti / Flash | 29. 12. 2015. u 14:55 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Potpredsjednik Narodne skupštine RS-a Nenad Stevandić rekao je da je ponašanje predsjednice Saveza sindikata RS-a Ranke Mišić razlog zbog kojeg je morao udaljiti jučer sa sjednice parlamenta.

Kazao je da je razočaran i da žali što je došlo do takve situacije, ali da smatra da je odgovorno postupio i u skladu s Poslovnikom o radu parlamenta.

Pojasnio je da je Ranki Mišić bilo dozvoljeno da se obrati zastupnicima, da nitko nema ništa protiv nje, ali da je u Narodnoj skupštini morao održati red.

''Ona nije podnijela zahtjev da se obrati Narodnoj skupštini, ali se tijekom sjednice htjela obratiti. Sazvao sam vanredni Kolegij, porazgovarao s njom, dao stanku i omogućio da se ona obrati'', pojasnio je Stevandić.

Dodao je da su postojale informacije da sindikalci planiraju u Skupštini napraviti incident, ocijenivši jučerašnji dan kao "debakl za sve koji su htjeli izazvati incidente i da iskoriste Zakon o radu kao povod za to".

Narodna skupština RS-a kasno sinoć usvojila je novi Zakon o radu glasovima 49 prisutnih zastupnika. Opozicija je prethodno napustila zasjedanje kada je iz sale izbačena predsjednica Saveza sindikata RS-a Ranka Mišić.

Predstavnici Saveza za promjene ocijenili su da je jučerašnja sjednica Narodne skupštine RS-a pokazala da u RS-u "vlada političko i fizičko nasilje". Predsjednik Kluba zastupnika SDS-a u parlamentu RS Vukota Govedarica je rekao da je sjednica skupštine pokazala nizak stupanj demokracije.

''Viđeni scenarij se mogao izbjeći da su uvažene primjedbe opozicije. Ovako smo imali nasilje, političko i fizičko. Nažalost političko nasilje trpimo duže, a jučer je kulminiralo'', rekao je Govedarica.

Kopirati
Drag cursor here to close